UDARNA VEST: Mafija napala najpopularnijeg srpskog doktora – Traže da mu se oduzme licenca

Protiv prof. dr Branimira Nestorovića, člana Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, podnet je zahtev etičkom odboru Lekarske komore Srbije (LKS) u kom se navodi da je svojim javnim nastupima narušavao ugled i nanosio štetu lekarskoj profesiji, kao i zdravstvu u celini.

Inicijator za podnošenje zahteva je dr Đorđe Alempijević, redovni profesor sudske medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a podržalo ga je još šest kolega i jedna doktorka u penziji.

Etički komitet LKS sledeće sedmice raspravljaće o zahtevu grupe članova da se poznati profesor i pulmolog javno osudi zbog izjava koje je davao kao član Kriznog štaba. Ta javna osuda bi, u krajnjem ishodu, značila da bi profesoru Nestoroviću moglo da bude oduzeto pravo na rad.

Sednicu etičkog odbora zakazuje predsednik dr Goran Bogdanović. Odbor čini 15 članova koji se biraju na mandat od četiri godine. Zadatak etičkog odbora biće da utvrdi da li postoji materijal da se protiv prof. Nestorovića pokrene postupak pred sudom časti.

U slučaju pokretanja postupka tužioci moraju da dokažu da su Nestorovićeve izjave izazvale štetu. Ukoliko sud presudi u korist tužioca, dr Nestoroviću bi bila uzeta lekarska licenca, i to dve godine pred penziju, prenosi „Srpski telegraf“.

Na sve to, profesor Nestorović kaže da potpisnicima zahteva najviše smeta što se, kako kaže, ispostavilo da je bio u pravu za sve što je rekao u vezi sa koronom.

Navodi i da su se „tu poklopili različiti interesi“ i da „tu ima i sujete, ali pre svega politike“, i najavljuje da će potpisnike zahteva upućenog LKS, „ako zaista nešto urade“, tužiti redovnom sudu.

„Podnose zahtev sad kad se epidemija završila, kad je sve prošlo i ispostavilo se da sam bio u pravu. Jesam li rekao da će epidemija trajati tri meseca, da virus nije mnogo opasan, da će smrtnost biti mala, da će umreti 250 ljudi. Sad ih, čini mi se, najviše nervira što sam za sve bio u pravu“, kaže prof. Nestorović.

Predsednik Lekarske komore Srbije Milan Dinić objasnio je za „Srpski telegraf“ da svaki lekar ima pravo da podnese zahtev etičkom odboru protiv kolege, ali da on lično ne želi da se izjašnjava o Nestoroviću.

Šta se ustvari krija iza ove prijave?

Pozadina ove nečasne i beskrupulozne rabote je delovanje  članova farmaceutskog lobija koji u Srbiji usmeravaju javno mnjenje.

Nije im se svidelo što dr Nestrorović iznosi pravo stanje o koronavirusu i vakcinama, a pre nekoliko dana je rekao da vakcine Bila Gejtsa ne valjaju.

U pitanju je lični džep pa je vrlo logično da su ovi koji se pojavljuju na prijavi nečiji plaćenici.

Istinu vam otkriva i objava na Tviteru dr Jovane Stojković koja kaže:

“Šta je zajedničko za sve lekare koji su procesiurani pred Lekarskom komorom i linčovani u medijima, a nisu nikog ubili, primili mito, niti napravili stručnu grešku? Kritikovali su obaveznu vakcinaciju.”

Check Also

Khabib Nurmagomedov duguje poreskoj službi 306 miliona rubalja!

Neporaženi UFC šampion i najbogatiji sportista Rusije Habib Nurmagomedov duguje Federalnoj poreskoj službi 306 miliona …