PANIKA SE UBRZAVA: Kinezi masovno prodaju američke nekretnine

Kako izveštavaju kineski mediji, kineski građani žure da prodaju američku imovinu, koja je u njihovom vlasništvu.

Problemi američke ekonomije, kao i odluka Federalnih rezervi (FED) da pokrene mašinu za štampanje novih dolara, doveli su do toga da su nekretnine u Sjedinjenim Državama naglo izgubile privlačnost u očima Kineza.

Mnogi bogati Kinezi su prodali ili razmišljaju o prodaji svojih američkih kuća i stanova.

„Trenutno američka ekonomija ne nalazi se u najboljem periodu u svojoj istoriji, odluke Feda svedoče o ozbiljnosti njenih problema.

Federalne rezerve su bile primorane da odštampaju više od dva biliona novih dolara na proleće 2020. godine “, primetili su kineski mediji.

Negativne vesti iz SAD-a uzbudile su stanovnike Kine koji poseduju američke nekretnine.

Prema mišljenju stručnjaka, u poslednjih nekoliko meseci velik broj različitih sredstava u vlasništvu Kineza stavljen je na prodaju. Od budžetskih opcija do luksuznih domova i penthausa u vlasništvu kineskih građana.

„Likvidnost većine američkih sredstava je na najgorem nivou od međunarodne finansijske krize 2008. godine. Mnoge države počele su naglo da smanjuju svoja ulaganja u dužničke obveznice američke blagajne, samo u martu su prodate hartije od vrednosti ukupno 225,7 milijardi dolara “, tvrde kineski stručnjaci.

Najviše od svega u ovoj prodaji uspela je Rusija, koja je u proteklih nekoliko godina spustila desetine milijardi američkih dolara američkih obveznica.

Kina to takođe radi uredno i metodično, koja je ranije uložila više od tri biliona dolara u američke obveznice, a sada se toga rešava.

Kinski mediji su uvereni da ova situacija ukazuje na gubitak poverenja u američki finansijski sistem. Sve se više upoređuje sa mehurjem sapuna koji će uskoro pući.

Borba.info

Check Also

Treći svetski rat je za sada otkazan

Predviđanja o izbijanju Trećeg svetskog rata usled događaja na Bliskom istoku, već su dva puta …