PANIKA SE UBRZAVA: Kinezi masovno prodaju američke nekretnine

Kako izveštavaju kineski mediji, kineski građani žure da prodaju američku imovinu, koja je u njihovom vlasništvu.

Problemi američke ekonomije, kao i odluka Federalnih rezervi (FED) da pokrene mašinu za štampanje novih dolara, doveli su do toga da su nekretnine u Sjedinjenim Državama naglo izgubile privlačnost u očima Kineza.

Mnogi bogati Kinezi su prodali ili razmišljaju o prodaji svojih američkih kuća i stanova.

„Trenutno američka ekonomija ne nalazi se u najboljem periodu u svojoj istoriji, odluke Feda svedoče o ozbiljnosti njenih problema.

Federalne rezerve su bile primorane da odštampaju više od dva biliona novih dolara na proleće 2020. godine “, primetili su kineski mediji.

Negativne vesti iz SAD-a uzbudile su stanovnike Kine koji poseduju američke nekretnine.

Prema mišljenju stručnjaka, u poslednjih nekoliko meseci velik broj različitih sredstava u vlasništvu Kineza stavljen je na prodaju. Od budžetskih opcija do luksuznih domova i penthausa u vlasništvu kineskih građana.

„Likvidnost većine američkih sredstava je na najgorem nivou od međunarodne finansijske krize 2008. godine. Mnoge države počele su naglo da smanjuju svoja ulaganja u dužničke obveznice američke blagajne, samo u martu su prodate hartije od vrednosti ukupno 225,7 milijardi dolara “, tvrde kineski stručnjaci.

Najviše od svega u ovoj prodaji uspela je Rusija, koja je u proteklih nekoliko godina spustila desetine milijardi američkih dolara američkih obveznica.

Kina to takođe radi uredno i metodično, koja je ranije uložila više od tri biliona dolara u američke obveznice, a sada se toga rešava.

Kinski mediji su uvereni da ova situacija ukazuje na gubitak poverenja u američki finansijski sistem. Sve se više upoređuje sa mehurjem sapuna koji će uskoro pući.

Borba.info

Check Also

Kako su SAD zamalo, izgubile svoju najbržu letelicu, zbog ruganja Murmanskoj PVO… Šveđani pokupili lovorike!

SSSR je skoro dobio najbrži američki avion. To se navodi u publikaciji američkog izdanja The …