Srpska profesorka: Ne smemo dozvoliti Vučićev plan o naseljavanju migranata u Srbiju i izumiranju Srba – VIDEO

– Najveći problem Srbije je natalitet Srbije, odnosno da nas je svake godine manje za jedan grad. Mi ni ne znamo koliko nas ima. Već duže vreme na delu je manipulisanje biračkim spiskovima. Naša deca odlaze u svet, a emigranti dolaze u Srbiju.

Ovo za „Srbin info“ i „Centar“ poručuje prof. Zlata Đerić, predsednica udruženja „Tim za život“ i članica predsedništva pokreta „Metla 2020“ i naglašava da veoma zabrinjava izjava Aleksandra Vučića da se od 2028. godine Srbi više neće iseljavati u inostranstvo, jer neće biti više ko da se iseli i da će nas tada biti isti broj kao i migranata.

– Šta ja imam od toga da moja deca sutra imaju čitavu Kanadu, kada ja neću moći da uzmem svoje unuke u ruke, a neko druge će preorati našu zemlju. Danas nije u pitanju iseljavanje zbog malih plata, već zato što polusvet kupuje diplome, što nema pravde i pravne države, što dolaze mediokritetu na odgovorna mesta.

LJudi odlaze ogorčeni i nemoćni. Puno je zloupotreba sa oduzimanjem dece. Primer je Mila Alečković, kojoj je oduzeta usvojena ćerka, zbog čega je trebalo da padne cela vlada.

Građane bi trebalo pitati za sve na što više referenduma. Ne može neko da vam u kampanji nudi svašta, a posle izbora radi šta hoće. Narod mora da odlučuje gde će se novac iz budžeta trošiti.

Takođe, mi se zalažemo da se ukinu sredstva stranim investitorima i da se novac da našim, mladim i školovanim investitorima. Belorusija ima Zakon o demografskoj bezbednosti. Taj Zakon smo preveli i preradili prema srpskom modelu i da bi trebalo da se usvoji.

Mi živimo u zemlji gde vlast odbija da ukine rijaliti smeće, a iz školskih knjiga ukida Desanku Maksimović i mnoge druge velike domaće pisce – istakla je prof Đerić.

Šta je još naša sagovornica izjavila o predstojećim izborima, bojkotu i mnogim drugim temama, pogledajte i poslušajte u video prilogu.

Stavovi izneti u emisiji nisu nužno stavovi redakcije CENTAR i autora emisije.

VIDEO:

(Srbin.info)

Check Also

Mogu li SAD da pobede Kinu u ratu?

Ako bi danas došlo, do sukoba između Vašingtona i Pekinga, prevladale bi iskusnije američke snage …