Hrvatski predsednik došao u Crnu Goru ratnim brodom pa ignorisao crnogorsku zastavu – MILO GA VRATIO DA SE POKLONI – VIDEO

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović, koji je danas doputovao u dvodnevnu zvaničnu posetu Crnoj Gori, tokom svečanog dočeka na Cetinju “promašio” je crnogorsku zastavu, što je na društvenim mrežama protumačeno kao da je namerno ignorisao.

U komentarima se navodi da je verovatno nije prepoznao, jer je očekivao trobojku.

Milanović je, naime, prošao pored državne zastave Crne Gore ne poklonivši se, pa je njegov domaćin Milo Đukanović morao da ga opomene uhvativši ga za ruku.

Milanović se onda osvrnuo i vratio korak unazad, stao pored Đukanovića, a onda su se obojica poklonili zastavi.

Snimak ovog dešavanja objavljen je na Fejsbuku i izazvao je niz komentara poput: “Kakav blam, blamčina bre”, “Pokazao koliko ceni zastavu i Milogorce”, “A sad zamislite da je to uradio predstavnik Srbije, kakav bi vrisak bio”.

Inače, Milanović je u Crnu Goru doputovao vojnim brodom do Luke Tivat, gde ga je dočekao šef crnogorske diplomatije Srđan Darmanović, a odatle su se uputili u Cetinje.

Hrvatska će vojno intervenisati u našoj zemlji ako se situacija u CG ne smiri

Činjenica da predsednik Milanović u Crnu Goru putuje ratnim brodom “Omiš” Hrvatske ratne mornarice jasna je politička poruka, smatra hrvatski “ekspert” Davor Đenero, često citiran u režimskim medijima.

Poruka takvog dolaska (ratnim brodom) upućena je Crnoj Gori kao NATO saveznici. Hrvatska razume da je Crna Gora u teškoj situaciji, a da pritisak Srbije (i iza njenih leđa Rusije) nikad nije bio ovako otvoren.

Hrvatska je verovatno najsvesnija među saveznicama, da je obvezana Članom 5. Atlantske povelje saveznicima priskočiti u slučaju vojne pretnje i napada na njen suverenitet, kazao je za Portal Analitiku.

Pritom, dodaje on, ta poruka nije vezana uz pomenuto i još uvek nedefinisano granično pitanje na ulazu u Boku. Možda taj kratki put od Cavtata, rodnog mesta i hrvatskog i crnogorskog pravnog autoriteta Baltazara Bogišića, do Tivta, verovatno nije niti asocijacija na putovanja Josipa Broza “Galebom”.

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …