Tramp: Bolton je šljam, treba da je u zatvoru

Američki predsednik Donald Tramp smatra da bivši savetnik za nacionalnu bezbednost DŽon Bolton treba da završi u zatvoru zbog otkrivanja tajnih informacija u svojim memoarima.

„DŽon Bolton je šljam, koji treba da je u zatvoru“, napisao je Tramp na Tviteru.

Tramp je još dodao da Boltonu treba konfiskovati novac zbog toga što je objavio tajne informacije zbog profita.

U jednom od tvitova Tramp kaže i da je ono što je navedeno u knjizi „Boltonovo lično mišljenje“. Svog bivšeg savetnika nazvao je „stvarno glupim“.

Bolton

Boltonovi memoari „Soba gde se sve događalo: Memoari iz Bele kuće“, u kojima zbivanja u Beloj kući nisu prikazana u pozitivnom svetlu, od juče su u prodaji širom Amerike. Američke vlasti su prošle nedelje pokušale da putem suda zabrane njihovo objavljivanje uz argument da je Bolton objavio poverljive informacije.

Sudija nije zabranio prodaju memoara, iako se složio da je Bolton prekršio proceduru usaglašavanja rukopisa sa aktuelnim vlastima, te da je mogao da objavi tajne podatke.

Pred Boltonom su, prema mišljenju suda, dva puta -ili će se proslaviti knjigom i zaraditi ako u njoj nema poverljivih informacija ili će se suočiti s krivičnim postupkom ako je otkrio tajne podatke.

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …