Marinika Tepić: Brat Ane Brnabić prinuđen da podnese ostavku na mesto direktora, to je dokaz da su mu dodeljene milijarde iz državnog budžeta

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je izjavila da je Igor Brnabić, rođeni brat predsednice Vlade Ane Brnabić, “bio prinuđen da u četvrtak podnese ostavku na mesto direktora u kompaniji Asseco”.

“To je dokaz da smo bili pravu kada smo tvrdili da su mu silne milijarde iz državnog budžeta sumnjivo dodeljene upravo od 2017. kada je sestra Ana postala predsednica Vlade”, saopštila je Tepić.

Ona je podsetila da su “mesecima iznosili činjenice i dokaze, apelovali na tužilaštvo da preduzme radnje zbog koruptivnih dela, da bi se potom sa dokazima obratili i trima svetskim berzama na kojima je izlistan Asseco, ali i centralnom bordu ove kompanije u Poljskoj”.

“Ukazali smo im da ovako koruptivno poslovanje nanosi ozbiljnu štetu ne samo Republici Srbiji i njenim građanima, već i samoj kompaniji Asseco, uvereni da se ona sigurno ne rukovodi interesima partije i bratije, već profesionalnim standardima”, navela je Tepić.

Tepić ističe da premijerka Brnabić treba da štiti državni budžet koji pune građani i servisira njih, “a ne svog brata preko preduzeća i organa njene Vlade”.

“Poslednji u nizu brojnih dokaza pokazali smo pred medijima u utorak, kako je ministar Siniša Mali dodelio u julu 313 miliona dinara firmi brata Ane Brnabić Asseco, zatim ministar Zoran Đorđević u aprilu čak 692 miliona”, navela je.

Tepić naglašava da ostavka Igora Brnabića u privatnoj firmi “neće abolirati od odgovornosti ni njega, ni njegovu sestru premijerku Srbije”.

“Ima tužilaca koji će raditi svoj posao, a mi nastaviti da istražujemo sve zloupotrebe ovog režima, partije i bratije”, zaključila je Marinika Tepić.

(N1)

Check Also

Blumberg: Rusija započela direktne isporuke nafte Severnoj Koreji, kršeći sankcije!

Ruska Federacija je započela direktne isporuke nafte Severnoj Koreji uprkos sankcijama UN. Blumberg prenosi ovo… …