JEZIVA VEST: Goran Vesić najavio prisilnu vakcinaciju svih Beograđana – “Ući u svaku kuću sa vakcinom”

Vakcinacija na teritoriji Beograda je dobra, ali insistiramo da se uđe u svaku kuću, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić posle sastanka sa predsednicima beogradskih opština i direktorima domova zdravlja, i poručio: “Ili ćemo se svi vakcinisati ili ćemo se svi razboleti, a mislim da je bolje da se svi vakcinišemo”.

Vakcinacija na teritoriji grada je dobra, ali insistiramo da se uđe u svaku kuću, moramo da dođemo do svakog sugrađanina jer je to jedini put da izađemo iz ove krize , rekao je Vesić, a saopštila gradska informativna služba Beoinfo.

Naveo je da je na terenu više od 50 mobilnih ekipa i da se vakcinišu građani koji se nisu prijavili putem portala eUprave, a najavio je da će ove sedmice započeti vakcinacija radnika po preduzećima, da se završava imunizacija kasirki, taksista i drugih ugroženih ciljnih grupa.

Očekuje da će do kraja dana u Beogradu biti ukupno 400.000 vakcinisanih, a izneo je i podatke da je do juče vakcinisano 381.136 Beograđana, što je 27,14 odsto punoletnih građana prestonice, dok je revakcinisano 230.917 lica, ili 16,44 odsto punoletne populacije.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je vakcinacija starijih prioritet, a da je zaključno sa jučerašnjim danom u Beogradu vakcinisano više od 56 odsto građana starosti od 65 do 74 godine, kao i polovina starijih od 75 godina.

(Fonet)

Check Also

Američki “novinari” ponovo krenuli u napad na Jokića! – VIDEO

Američki novinar Stiven Ej Smit iskoristio je slabije partije Denvera da se osvrne na MVP …