Kad ne biraš sredstva da stigneš do slave pa pljuješ po Srbiji

Glumica Milena Radulović dobila je punu podršku javnosti početkom godine nakon što je hrabro istupila rekavši da ju je njen profesor glume Miroslav Aleksić silovao kao maloletnicu, ali kako se čini, samo jedan potez je bio dovoljan da se internet zajednica okrene protiv nje.

Nakon što su objavljene nominacije za Oskara, javnost je saznala da je ostvarenje “Quo Vadis, Aida?” dobilo priliku da za Bosnu i Hercegovinu osvoji nagradu Akademije u kategoriji najbolji film na stranom jeziku.

Radulović je u znak podrške podelila plakat za film Jasmile Žbanić na svom Instagram storiju i nakon toga napadi na glumicu samo su se ređali.

Većina komentatora smatra da je neumesno da glumica podržava “antisrpski film” koji narod “koji se saosećao sa njenim mukama” prikazuje kao kriminalce.

“Nije ti to trebalo”, “Sram te bilo”, neki su od objava koji se mogu naći na Tviteru.

A pojedini od njih idu i toliko daleko da pozivaju na silovanje glumice, za koju se zna da je žrtva seksualnog nasilja.

Kolektiv “Ženska solidarnost” reagovala je na napade na Milenu Radulović, i za B92.net kažu da je to bila njihova dužnost.

“Žene moraju da znaju da nisu same, iako je patrijarhalni sistem u kom živimo često implementiran tako snažno i efikasno da mnoge misle da je to slučaj”, poručuju nam iz ovog kolektiva.

Smatraju da žene ne zaslužuju nasilje u bilo kakvoj formi i da su “pretnje jedan oblik verbalnog nasilja”.

“Verbalno nasilje može da eskalira i pređe u druge vidove nasilja. Takođe, izuzetno je lako kriti se iza anonimnog avatara i pretiti, ali te pretnje mogu imati razarajuće posledice”, ističu članice ove grupe.

Navode da nije slučajno što se upravo Milena Radulović našla na udaru napada i pretnji.

“Radulović je kao mlada žena koja se usudila da se suprotstavi kulturi nasilja, ćutanja i licemerja posebna meta nasilnika kojima takva atmosfera odgovara i koji svoju mržnju prema ženama mogu onda da kriju iza fasade patriotizma”, navodi “Ženska solidarnost” za B92.net.

Podsetimo, Milena Radulović je nakon svoje ispovesti ohrabrila ne samo žrtve Miroslava Aleksića, već i druge žene da istupe sa svojim pričama o pretrpljenom seksualnom nasilju. Nakon toga dobila je pregršt poruka podrške ali i je od nekolicine doživela i napade.

Aleksić se nalazi u pritvoru od sredine januara, a 12. marta mu je ponovo produžen pritvor.

(B92)

Check Also

Tragedija na Kosmaju: PSI IZUJEDALI ČOVEKA DO SMRTI, ŽENA U TEŠKOM STANJU!

Više pasa su danas na Kosmaju izujedala čoveka, koji je preminuo, od posledica napada. Napadnuta …