Kao nikad do sada, Putin zapretio Zapadu direktno VIDEO

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se Federalnoj skupštini, poslanicima Državne dume i Saveta Federacije, i kao nikad do sada najdirektnije zapretio.

Ruski predsednik je, govoreći o sve zategnutijoj situaciji u odnosima sa Zapadom, istakao da su se svi već navikli na praksu uvođenja sankcija, ali da je sada situacija izmakla kontroli, a to su organizovana politička ubistva.

“Možemo misliti šta god hoćemo o (Viktoru) Janukoviču i (Nikolasu) Maduru, (Aleksandru) Lukašenku, ali praksa organizovanja državnih udara i politička ubistva su nešto što je previše, prešli su sve granice”, istakao je ruski predsednik u prilično oštrom tonu.

“Istovremeno, svi su navikli na praksu nelegalnih sankcija u ekonomiji. Sada slična praksa prerasta u nešto opasnije. Imam u vidu pokušaj da se u Belorusiji organizuje prevrat i ubistvo predsednika zemlje”, kazao je on i dodao da Zapad nije razmišljao o Belorusiji i Ukrajini kad su se tamo događali politički prevrati, ali da uvek postoji navika da se u svakoj prilici “hvataju za Rusiju”.

“To kao da je neka vrsta sporta”, primetio je Putin, a onda je i direktno zapretio: “Organizatori bilo kakvih provokacija protiv Rusije zažaliće kao što nikad nisu.”

Prema njegovim rečima, Rusija ima strpljenja i profesionalizma za bilo koje uzvratne mere, upozoravajući sve zemlje da ne prelaze crvene linije u odnosima s Rusijom.

“Ako neko bude podizao visoki i egoistični ton prema Rusiji, ona će imati čime da odgovori”, poručio je Putin.

(sputnik)

Check Also

Klimatsko oružje će biti uključeno u sukob, između Rusije i SAD!

Sjedinjene Države razmišljaju o razvoju globalnog klimatskog oružja. To nisu besposlene fikcije pisaca naučne fantastike, …