Mobilisana ćerka Srbina iz Izraela! Njenu jedinicu spremaju za moguću kopnenu invaziju na Gazu!

Neredi u Jerusalimu prerasli su u ozbiljan sukob, a rezultat su raketni napadi izraelski snaga na Gazu i “Hamasa” na izralske gradove, posebno Tel Aviv.

Poslednjih par dana svet potresa vest o sukobima između izraelskih snaga i ekstremističke organizacije “Hamas” koji se ne smiruju.

Jedan post na Tviteru posebno je potresao državljane Srbije, a radi se o objavi na kojoj otac iz Srbije koji tamo živi ispraća u rat svoju ćerku Miu u pojasu Gaze.

Ovaj, najozbiljniji sukob od 2019. godine započeo je ove nedelje, nakon što su se kod džamije Al Aksa u Jerusalimu sukobili palestinski vernici i izraelska policija.

Neredi u Jerusalimu prerasli su u ozbiljan sukob, a rezultat su raketni napadi izraelski snaga na Gazu i “Hamasa” na izralske gradove, posebno Tel Aviv.

Najveći deo stanovništva je mobilisan, a kako u ovoj zemlji vojnoj obavezi podležu i muškarci i žene, i ova devojka se odazvala pozivu.

Njen otac, koji sa porodicom već dvadesetak godina živi u kibucu neposredno pored granice sa pojasom Gaze, na svom Tviter nalogu je postavio objavu sa njenom fotografijom uz reči: “Mnogo vam hvala na rečima podrške.

Mnogo znači u ovim trenucima.

Izvinjavam se samo ako ne uspem svima da odgovorim. Trudim se da barem ispratim vaše poruke.

Mia je ispraćena u kasarnu i raspoređena u garnizon koji pripada pojasu Gaze”.

Ubrzo su ispod njegove objave počeli da se nižu komentari podrške “Srećno Mia”, “Biće sve dobro”, “Srećno, želim joj da se što pre vrati u majčin i očev zagrlaj” samo su neki od utešnih i ohrabrujućih komentara.

Još jedna neprospavana noć, napisao je Mijin otac, i rekao kako svakog momenta razmišljaju šta raditi ukoliko izbije uzbuna i sakriti se.

U još jednoj objavi opisao je kako izgleda živeti okružen detonacijama, raketiranjem i sirenama za vazdušnu uzbunu koje ne prestaju.

Ovaj tviter korisnik svakodnevno obaveštava svoje pratioce o dešavanjima u Izraelu, a neretko su tu i video snimci koje objavi, a na kojima se vidi sva ozbiljnost i brutalnost trenutne tamošnje situacije.

B92

Check Also

Bela kuća: Ne želimo sukob sa Iranom!

Portparol Bele kuće je zvanično izjavio da Vašington, ne želi da ulazi u direktan sukob …