“Grci su nam stavili do znanja da ne žele više da nas vide na svojim granicama” – VIDEO

“Ponašali su se prema nama kao da smo im ‘ubili nekog’, kao da smo razbojnici”

Prevoznik Gea turs koji je odvezao putnike iz Srbije u Grčku, ostavio je naše turiste da se sami snalaze za prevoz u Srbiju, bez ikakve prethodne najave i obaveštenja.

Prema rečima vlasnika ove firme Zorana Balovića, ne znaju tačan broj putnika koji su rezervisali prevoz do Grčke preko Gea tursa.

Tačan broj nije siguran, jer su naplatili samo jedan pravac.

Iako velika većina plati povratnu kartu od Grčke do Srbije, preko ovog prevoznika, druga, pak, kako on kaže, ide drugim prevoznim sredstvima.

“U suštini veliki broj se vrati sa nama, ali drugi broj ide privatnim vozilima ili autobusima”.

Razlog ovakvoj odluci, vlasnik agencije pripisuje grčkoj policiji koja, kako on kaže, im je stavila do znanja da ih ne žele na njihovoj granici.

Veliki problem imaju sa grčkom policijom u pravcu Evzoni prema Honas prelazu, a razlozi tome su različiti.

“Razlozi koji oni navode, nisu samo epidemiološke prirode, nego neki drugi”,

Kako ističe vlasnik, bili su prinuđeni da na početku sezone obustave prevoz, jer su maltretiranja od Grka više nego ozbiljna, dodaje on.

Sa druge strane, iz zapisnika inspektora iz Odeljenja republičke inspekcije za drumski saobraćaj, prilikom ulaska u Grčku na granici između Bugarske i Grčke na graničnom prelazu Promahonas vozilo “Gea tursa” je od strane ovlašćenih organa Republike Grčke zaustavljeno i kontrolisano. Tom prilikom je utvrđeno da se u vozilu nalazi više od 4 putnika što je u suprotnosti sa propisima Grčke.

Ovo je bio razlog zašto su ih vratili sa granice, međutim, vlasnik agencije se ne slaže sa tim, jer, kako kaže, išli su kombijem koji ima mesta za 8 putnika, a u vozilu je bilo 6 putnika, tako da je sve bilo prema propisima.

Odnos grčkih vlasti prema putnicima i prevozniku nisu bili primereni.

“Ponašali su se prema nama kao da smo im ‘ubili nekog’, kao da smo razbojnici”, kaže on, dodajući:

“Grci imaju snažan autobuski lobi, dvoje prevoznika “Siamos” i “Patrikalos” i na njihove prijave oni to rade našim ljudima, nama”, ističe vlasnika Gea tursa.

Vlasnik ove firme za TV Prvu dao je jasnu poruku u vezi sa celokupnom situacijom i odnosom prema našim turistima na grčkoj granici.

“Grci su nam stavili do znanja da ne žele više da nas vide na svojim granicama”, zaključuje on.

Opširnije u video-prilogu:

Prva

Check Also

Putin: Izdajnici Rusije će biti tretirani kao u ratnoj zoni!

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da zemlja nema smrtnu kaznu ali da će se …