Aleksandar Vučić: “Radnici da ne brinu, na računu firme 82 miliona evra”

“Zato je dobro je da se osiguramo po tom pitanju…”

Predsednik Vučić izjavio je, povodom objavljivanja javnog poziva za strateškog partnera za Petrohemiju Pančevo, da veruje da će to pitanje konačno biti rešeno.

Radnicima je poručio da nemaju razloga za brigu, jer ta kompanija dobro stoji i na svom računu sada ima 82 miliona evra.

Upitan kakvi su uslovi javnog poziva i da li će taj partner možda biti NIS, Vučić je rekao da bi to mogao da bude svako ko ima mogućnost za dovlačenje sirovina na najlakši mogući način.

“Sasvim je izvesno da je moguće da ponude budu iz dve ili tri zemlje koje u tome mogu da pronađu interes.

Svojevremeno smo razgovarali i sa Gaspromom, i sa drugim partnerima, od Azerbejdžana do Irana, ali nikada nismo uspeli da nađemo strateškog partnera”, rekao je Vučić.

Kako je istakao, veruje da smo na putu da se sada konačno to pitanje reši.

Predsednik je naveo i da Petrohemija sada na računu ima 82 miliona evra i da stoji dobro ali da u pretohemijskom poslu nikada ne može sa sigurnošću da se proceni kako će se stvari kretati u naredne tri godine.

“Zato je dobro je da se osiguramo po tom pitanju. Verujem da ćemo naći dobrog, ozbiljnog, sigurnog partnera. Ja sam razgovarao i sa (predsednikom Gasprom Njefta Aleksandrom) Ðukovim i sa (predsednikom Upravnog odbora Gasproma Aleksejem) Milerom više puta. Verujem da smo na putu da to sve rešimo”, ponovio je Vučić.

Zaposlenima u Petrohemiji je poručio da ne moraju da brinu, jer 82 miliona evra na računu kompanije, znači da bi, ukoliko bi sama morala da se izdržava u narednih godinu, godinu i po dana, bilo dovoljno novca.

Ali dodao je, uvek je bolje da se pronađe strateški partner koji može da brine o kompaniji u narednih 20 godina.

“I time smo, posle ZF-a, Brosea, doprineli razvoju Pančeva i južnog Banata”, rekao je Vučić.

Vlada Srbije objavila je javni poziv za strateškog partnera za Petrohmiju Pančevo, modelom dokapitalizacije u iznosu od 150 miliona evra, čime bi budući vlasnik imao udeo od 90 odsto.

Zainteresovani ponudu mogu da podnesu do 11. oktobra.

Preduslov za sve zainteresovane je da polože depozit u iznosu od milion evra.

Tanjug

Check Also

Orban: Mađarska neće podržavati Ukrajinu u bilo kom pitanju, u međunarodnim odnosima!

Mađarska neće podržavati Ukrajinu u bilo kom pitanju u međunarodnim odnosima, sve dok Ukrajina ne …