Vučić na slatkim mukama – Borisov garantovao Srbiji, najbolju cenu gasa u Evropi!

Vučić i Borisov su konstatovali da realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata odličnno napreduje, kao i da svi projekti prate planiranu dinamiku.

Srbija će dobiti najbolju cenu gasa u celoj Evropi i imaće uredno snabdevanje bez obzira na energetsku krizu koja potresa svet, pišu Novosti.

Ova uveravanja dobio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se danas na Andrićevom vencu sastao sa Jurijem Borisovom, zamenikom premijera Ruske Federacije i kopredsednikom ruskog dela Međuvladinog komiteta za saradnju naše zemlje i RF, tvrdi list.

Vučić i Borisov su konstatovali da realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata odličnno napreduje, kao i da svi projekti prate planiranu dinamiku.

Sagovornici su se dotakli i aktuelne globalne energetske krize, pa je predsednik Vučić ocenio da je u tom kontekstu gasovod koji povezuje Bugarsku i Mađarsku preko teritorije Srbije od najvećeg značaja za našu zemlju, ne samo u smislu privlačenja investicija i napretka industrijske proizvodnje, već i zbog energetske sigurnosti zemlje.

Vučić i Borisov su izrazili uverenje da će saradnja sa Rusijom u ovoj oblasti doprineti sigurnom snabdevanju naše zemlje gasom ali i većoj efikasnosti u transportu gasa uz poštovanje najviših ekoloških standarda.

Borisov je preneo predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Putina, rekavši da su politički i ekonomski odnosi dve zemlje na najvišem nivou u novijoj istoriji.

On je posebno istakao visok stepen trgovinskih odnosa, kao i zainteresovanost ruske strane za veći izvoz srpske robe i usluga na tržište Ruske Federacije.

Predsednik Srbije je naglasio da jak potencijal za plasiranje naših proizvoda na rusko tržište i dalje nije dovoljno iskorišćen, te je ponovio spremnost Srbije za formiranje zajedničkih srpsko-ruskih proizvodnih kompanija, koje bi plasirale robu na treća tržišta.

Novosti

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …