Američki bombarderi izvršili napad na Rusiju! – Stanje uzbune u ruskoj vojsci! – VIDEO

Dok se pritisak Rusije na Ukrajinu povećava iz dana u dan, napetost između SAD i Rusije u Crnom moru eskalira.

Dok kriza na istoku Evrope raste iz dana u dan, Rusija takođe preti mnogim evropskim i NATO zemljama mnogim potezima i napadima u različitim oblastima.

Međutim, izgleda da SAD pokušavaju da kontrolišu situaciju preduzimajući drastične mere protiv Rusije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Istovremeno, Rusija, koja je nedavno pokušala da stvori veliko konfliktno okruženje u regionu preteći Evropi prilivom izbeglica preko Belorusije, takođe je zapretila mnogim brodovima NATO-a, u Baltičkom moru.

Danas se moguća ukrajinska ekspedicija Rusije, koja je svoje vojno prisustvo na ukrajinskoj granici povećala na preko 120.000, sada čini vrlo mogućom.

U izveštaju, koji je podelilo rusko Ministarstvo odbrane, navedeno je da je pretnja ruskom vazdušnom prostoru nuklearnim avionom od strane SAD jasan ratni zločin.

Istovremeno, u nastavku saopštenja, navedeno je da sistemi PVO na Krimu imaju sposobnost da blokiraju avione SAD za 95%.

Nakon što je Rusija anektirala region, opremila ga je sistemima protivvazdušne odbrane S-400 i najsavremenijim sistemima za elektronsko ratovanje.

NATO je, s druge strane, na oprezu u svetlu ovih mogućnosti.

Pokušavajući da daju odgovor na svaki potez, koji Rusija može da napravi, NATO i SAD bi mogli da odgovore oštrim sankcijama Rusiji u narednim danima.

Ruski stručnjaci smatraju da je ovakva provokacija imala za cilj da uplaši Rusiju, budući da letovi američkih strateških bombardera nemaju nikakve veze sa vojnim vežbama NATO-a u regionu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, „ruski sistemi protivvazdušne odbrane/raketne odbrane na Krimu dovoljni su da ubiju polovinu borbenih aviona NATO-a, sa verovatnoćom od 95%, odbijajući apsolutno sve napade.

Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo je prošle srede da je oko 90.000 ruskih vojnika stacionirano u blizini granice i u oblastima, koje kontrolišu pobunjenici na istoku Ukrajine.

Govoreći o sastancima u Moskvi, za koje su zvaničnici rekli da su uključivali razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i jednim od njegovih najuticajnijih savetnika, ona je rekla: „Direktor Berns je bio efikasan u slanju poruka, za koje je mislio da je prikladno poslati.

Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo je da su jedinice ruske 41. armije ostale u Jelnji, oko 160 milja severno od ukrajinske granice.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Patrijarh Kiril: Rusija postala velika i nepobediva sila!

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril rekao je da je Rusija postala velika i nepobediva …