Stotine hiljada listića više, nego ličnih karata! Može li se sprečiti krađa referenduma i izbora? – VIDEO

“Pozivamo sve građane da nam prijave fantomske glasače, za koje stižu pozivi na njihovim adresama, kako bismo mogli da intervenišemo i sprečimo zloupotrebe”.

„Na osnovu zaključenog Sporazuma o unapređenju uslova za održavanje izbora uzeli smo učešće u radu Radne grupe za kontrolu biračkog spiska sa ciljem kontrole provere tačnosti podataka u JBS, kako bismo ispratili promene stanja bilo po osnovu smrti birača, promene prebivališta, promene vezane za broj važećih ličnih karata, pasoša kao i da izvršimo uvid u sve druge podatke i izveštaje važne za validnost biračkog spiska, rekla je na konferenciji za medije, prvi čovek Srpskog pokreta Dveri u Beogradu, Radmila Vasić”, komentarišući kako se do sada odvijaju predglasačke radnje uoči referenduma za promenu Ustava Srbije i najavljenih, kako beogradskih, tako i parlamentarnih i predsedničkih izbora, koji treba da se održe u našoj zemlji u prvom tomesečju ove godine.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Naš cilj je da se nepravilnosti i moguće manipulacije kroz JBS svedu na najmanju moguću meru, kako bismo zaštitili biračko i sva druga prava svih građana.

Birački spisak nije ažuriran.

U biračkom spisku ima 6,7 miliona glasača, a imamo znatno manje izdatih ličnih karata.

Takođe bi trebalo uporediti birački spisak sa evidencijom granične policije koja vodi evidenciju kada neko napusti napusti zemlju, pa je van zemlje više od tri meseca.

Ovo su samo nekoliko konkretnih stvari na koje Dveri ukazuju, kako bismo imali sređeni birački spisak.

Pozivamo sve građane da nam prijave fantomske glasače, za koje stižu pozivi na njihovim adresama, kako bismo mogli da intervenišemo i sprečimo zloupotrebe”.

Srbin.info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Kineski ministar odbrane: Pogoršanje odnosa Pekinga i Vašingtona dovešće do pogubnih posledica, po ceo svet!

Kineski ministar odbrane Li Šangfu smatra da bi pogoršanje odnosa između Pekinga i Vašingtona moglo …