Američki sud podržao vojne specijalce, koji su odbili vakcinaciju!

„Pripadnici mornaričke službe u ovom slučaju nastoje da ostvare pravo na slobodan izbor koje su toliko puta branili i zbog kojeg su se toliko puta i sami žrtvovali.”

Pripadnici službe bili su suočeni sa nizom vojnih disciplinskih mera jer nisu hteli da se vakcinišu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Američki savezni sudija zabranio je Ministarstvu odbrane da kazni grupu pripadnika mornaričkih specijalnih jedinica i drugih pripadnika specijalnih snaga zbog toga što su na verskoj osnovi odbili vakcinaciju protiv kovida-19.

Američki okružni sudija Rid O’Konor je reagujući na tužbu 35 pripadnika specijalnih snaga, izdao preliminarnu zabranu kojom se odeljenje mornarice i odbrane blokira da sprovede prvostepenu kaznu, prenosi Rojters.

Sudija Rid, koga je još predsednik Džordž V. Buš postavio na položaj u saveznom sudu u Teksasu, ukazao je da američka mornarica nije odobrila ni jedno izuzeće od vakcinacije po verskoj osnovi.

„Pripadnici mornaričke službe u ovom slučaju nastoje da ostvare pravo na slobodan izbor koje su toliko puta branili i zbog kojeg su se toliko puta i sami žrtvovali.

Pandemija kovida 19 ne daje vladi za pravo da ukida te slobode”, napisao je sudija u svojoj presudi na 26 stranica, prenosi Tanjug.

Pripadnici službe su bili suočeni sa nizom vojnih disciplinskih mera zbog odbijanja da se vakcinišu.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …