Žirinovski osam puta vakcinisan, završio na respiratoru! U kritičnom stanju!

Poslanik veteran rekao je da se „osećao dobro“, nakon što je pre nekoliko nedelja primio više uboda, protiv Covida.

Lider ruske ultranacionalističke partije LDPR Vladimir Žirinovski, koji je ranije tvrdio da je primio osam tura vakcinacije protiv korona virusa, hitno je prevezen u bolnicu u Moskvi, zbog upale pluća, javili su brojni mediji.

Izvor je za TASS u sredu rekao da je 75-godišnji političar prebačen u strogo čuvanu Centralnu kliničku bolnicu, poznatu i kao Klinika u Kremlju, gde se navodno oporavlja, već nekoliko dana.

Prema rečima sagovornika, on je u “ozbiljnom stanju”, a neki kažu da su mu lekari dijagnostikovali tečnost u plućima.

Brojni komentatori na mreži spekulisali su da je dobio Covid-19.

Kasnije popodne, list RBK javio je da je stavljen na respirator. “On je u veoma teškom stanju, kritično.

Niko ne može dati nikakve garancije o oporavku,” citira anonimni ispitanik “blizak stranci”.

Telegram kanal Mash, tvrdi da je lider LDPR-a hospitalizovan, zbog bilateralne upale pluća, koja se razvila kao rezultat Covid-19.

Prema izvorima izdanja, “50 do 75% njegovih pluća je zahvaćeno.”

Međutim, umanjujući razgovore o stanju Žirinovskog, partijska pres služba je kasnije saopštila da se političar „oseća dobro i da nastavlja da radi“ ali nije odbacila tvrdnje, da je bio u bolnici.

U decembru, političar je dokumentovao da je dobio sedmi ubod Covid-19 na svom Telegram kanalu.

„Vakcinišite se, prijatelji“, pozvao je on.

„Već sam dobio vakcinu Sputnjik V, a ovoga puta CoviVac iz Centra Čumakov… ukupno, to mi je sedma vakcina od septembra 2020.

I nisam ni jednom bio bolestan od koronavirusa, osećam se dobro.“

Od tada je tvrdio da je dobio i osmu injekciju.

Žirinovski, koji je na čelu LDPR-a od 1992. godine, konstantno se javlja kao najpopularniji nevladin političar u Rusiji.

Samo prošle nedelje, anketa Levade (koju je Moskva priznala kao „stranog agenta“) postavila je njegov „rejting poverenja“ na 9%, daleko ispred komunističkog lidera Genadija Zjuganova sa 4% i Alekseja Navaljnog, kojeg podržava Zapad sa 3%.

U januaru je preliminarna zajednička rusko-italijanska studija otkrila, da su neutralizujuća antitela specifična za Omicron otkrivena u krvnom serumu 74,2% ljudi koji su primili Sputnjik u poređenju sa 56,9% onih, koji su primili Pfizer-BioNTech.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Istraživanje je sponzorisao Ruski fond za direktna ulaganja, koji je finansirao moskovski centar Gamaleja u razvoju formule.

Rusija se poslednjih nedelja suočila sa porastom broja slučajeva i smrtnih slučajeva od Covid-19 i prijavila je u sredu rekordan dnevni maksimum od 183,103 infekcije.

Zemlja je od početka pandemije zabeležila preko 337.300 smrtnih slučajeva.

Međutim, ukupan višak smrtnih slučajeva iznosi 995.000.

Uprkos tome što je uveden prvi ubod protiv Covid-a na svetu, pre više od godinu dana i učinio vakcinama lako dostupnim, nešto više od polovine ruske populacije je potpuno imunizovano, a njena kampanja vakcinacije je teško pogođena, zbog oklevanja i nepoverenja prema vakcini.

Vlasti su u više navrata iznele dokaze, koji pokazuju da je vakcinacija najbolji način da građani spreče, da budu ozbiljno bolesni od virusa.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …