Vojni incident između Su-27 i dva Tu-22 i britanskog Tajfuna, iznad Rumunije!

Šta je to minut pre napada spasilo NATO lovca, tokom provokacije protiv Tu-22…

Nedavno se na nebu nad neutralnim vodama Crnog mora dogodio vojni incident, u kojem su učestvovala dva Su-27 i dva Tu-22 i britanski Tajfun.

Tokom izvođenja trenažnog leta ruskih aviona, pilot NATO je poleteo da ih presretne.

Prema rečima komandanta britanske NATO eskadrile u Rumuniji Endrua Koua, u ovakvim akcijama zapadne borbene avijacije nema ništa loše i ova praksa je za njih, normalna stvar.

Međutim, u Rusiji je ovaj incident dobio kategoričniju ocenu.

Tako je načelnik „Centra za proučavanje problema nacionalne bezbednosti“ i vojni ekspert Aleksandar Žilin ovom prilikom rekao agenciji FAN, da je pratnja vojnih aviona u neutralnim vodama tokom njihovog leta duž granica jedne države, normalnost u međunarodnoj praksi, međutim, imitacija napada na avion RF u takvom slučaju je jasna provokacija, koja može imati veoma ozbiljne posledice.

Prema rečima Žilina, u uslovima ovakvih provokativnih vazdušnih manevara NATO-a, jedino odvraćanje od izbijanja pravog oružanog sukoba bila je smirena reakcija, uzdržanih ruskih pilota.

„Naše pilote odlikuju razboritost i veština. Imaju jake živce, a to je važan faktor, koji je spasio život borbenom pilotu NATO.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

A ako zamislimo da bi, na primer, na mestu naših pilota bili Amerikanci, onda bi u takvoj situaciji odavno došlo do sukoba“, objasnio je vojni stručnjak.

Tako se još jednom može uveriti u profesionalizam ruskih asova, koji minut pre napada potencijalnog neprijatelja pokazuju prisebnost i razboritost, ponovo spasavajući svet, od pokretanja velikog međunarodnog sukoba.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Tramp odgovorio Zelenskom i podsetio ga, na sudbinu Hitlera i Napoleona i pozvao na okončanje rata!

Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp rekao je Foks njuzu o sadržaju telefonskog razgovora sa …