Spremite se za najveći rat do sada! – VIDEO

Boris Džonson je rekao da se moskovske trupe spremaju, da „opkole“ ukrajinsku prestonicu Kijev.

Britanski premijer Boris Džonson rekao je da se Rusija priprema za, možda, najveći i najkrvaviji sukob u Evropi, od Drugog svetskog rata.

„Plan, koji vidimo je za nešto, što bi zaista mogao biti najveći rat u Evropi, od 1945. samo u smislu obima“, rekao je Džonson za Bi-Bi-Si u intervjuu, emitovanom u nedelju.

Premijer je rekao da obaveštajni izveštaji sugerišu da Moskva planira da izvrši invaziju na Ukrajinu, iz nekoliko pravaca, „opkoljavajući Kijev“.

„Svi znaci su da je plan u izvesnom smislu već počeo“, rekao je Džonson, dodajući da „ljudi treba da shvate gole troškove ljudskog života, koji bi mogli da ponesu“.

Džonsonove izjave su ponovile one američkog predsednika Džoa Bajdena, koji je prošlog meseca rekao da bi ruski napad na Ukrajinu, „bio najveća invazija od Drugog svetskog rata“.

Ove nedelje, američki državni sekretar Antoni Blinken je detaljno opisao navodni plan Moskve da napadne Ukrajinu, ove nedelje.

Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva objavilo je u četvrtak, mapu „moguće ose invazije” na Ukrajinu.

Moskva je više puta demantovala tvrdnje da planira da napadne svog suseda, insistirajući da su pokreti trupa u Rusiji i Belorusiji, deo rutinskih vežbi.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovaraće u nedelju telefonom sa svojim francuskim kolegom Emanuelom Makronom o načinima za rešavanje trenutnih tenzija u Evropi.

Razgovor će se održati usred požara u istočnoj Ukrajini, gde se Kijev i dva otcepljena regiona međusobno optužuju, za višestruko kršenje primirja.

Samoproglašene republike u Donjecku i Lugansku počele su u petak, evakuaciju civila u Rusiju.

Borba.Ifo

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ukrajinska PVO nije bila u stanju da izdrži rusku međuspecifičnu municiju D-30SN!

Dan ranije ukrajinski načelnik Harkovske oblasne vojne uprave Oleg Sinegubov rekao je da su Oružane …