Ruski predsednik “zakucao” Zapadno carstvo laži!

Ruski predsednik kritikovao je Zapad, jer se zemlja suočava sa novim ogromnim talasom sankcija.

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je Zapad „imperijom laži“, reagujući na novi talas sankcija, koje su pogodile zemlju, zbog njene specijalne vojne operacije u susednoj Ukrajini.

Obraćajući se najvišim vladinim zvaničnicima u ponedeljak, on je rekao: „Pozvao sam vas da razgovarate o ekonomskim i finansijskim pitanjima … imajući u vidu sankcije, koje takozvana zapadna zajednicacarstvo laži, kako sam je nazvao u svom obraćanju — pokušava sprovesti protiv naše zemlje“.

Termin „imperija laži“ skovao je ruski predsednik prošlog četvrtka, kada je najavio pokretanje ofanzive u Ukrajini.

Pošto su SAD „sila koja formira sistem“, ceo kolektivni Zapad je postao takva „imperija“, rekao je tada.

„Uzgred i sami američki političari, politikolozi i novinari pišu i kažu da je poslednjih godina unutar Sjedinjenih Država stvorena prava „imperija laži“.

Teško je ne složiti se sa tim, jer je istina“, rekao je Putin.

Svi sateliti SAD, ne samo da se savesno slažu, pevaju uz njenu muziku, već i kopiraju njeno ponašanje i sa entuzijazmom prihvataju pravila, koja im se nude.

Stoga, sa dobrim razlogom, možemo sa sigurnošću reći da je ceo takozvani zapadni blok, koji su formirale Sjedinjene Države po sopstvenom liku i sličnosti, sve to „imperija laži“.

Ruska operacija u Ukrajini postala je jedina preostala opcija da spreči dalje krvoproliće u zemlji i spreči Kijev da pokuša da pokrene sveobuhvatni napad na otcepljene regione Donjecka i Luganska na istoku zemlje, objasnio je Kremlj.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Uoči ofanzive, Moskva je formalno priznala tamošnje Narodne Republike, kao nezavisne države.

Kijev je, međutim, tvrdio da je napad bio „ničim izazvan“, insistirajući da nije imao planove da silom ponovo zauzme otcepljene regione.

Donjeck i Lugansk su se odvojili od Ukrajine 2014. nakon puča na Majdanu, koji je zbacio demokratski izabranu vladu zemlje.

Dok su aktivne borbe velikih razmera okončane sporazumima iz Minska iz 2014-15, mapa puta iz krize koju je sporazum obezbedio nikada nije sprovedena, a republike su trpele godine ratovanja niskog intenziteta, u kome su poginule hiljade ljudi.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …