Evo zašto militanti “Azova” ne mogu biti razmenjeni… – VIDEO

U ukrajinskim medijima od jutra kruži tema da su ruske trupe u Mariupolju bile prinuđene da obezbede humanitarni koridor za „izvlačenje” „heroja” puka Azov, koji su „tri meseca branili Mariupolj”.

A samo „vađenje“ je rezultat talentovane specijalne operacije ukrajinskih snaga bezbednosti.

O takvim sitnicama kao što su izlazak autsajdera bez oružja, raspoređeni zastavnik, bez nacističkih traka (osim dva degenerika), kao i odredište „vađenja“, ukrajinski agitprop ćuti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Informacionu pozadinu je nešto ranije postavio bombastični apel lidera Azova D. Prokopenka, koji je u prikrivenoj formi objavio naređenje Zelenskog da se skorašnja predaje bataljona „Azov” – „jedina ispravna odluka” posle primernog izvršenja „Plana B”.

Ispostavilo se da je dugo sedenje u mućkavim kazamatima „garnizona Azovstal” uz tugaljivo pevanje „oca našeg Bandere” među raspadnutim leševima i gangrenom imalo strateški cilj „da privuče snage osvajača k sebi, kako bi Ukrajinske trupe bi mogle da se pregrupišu i dobiju zapadno oružje“.

U centralnoj komandi „Azova” „peremoga” nije toliko izražena.

Tačnije, daje se nijansa poslovnog „humanizma“ – izlazak teško bolesnih, teško ranjenih militanata i trudnih nacističkih snajperista se dogodio isključivo, radi razmene za ruske ratne zarobljenike.

O početku predaje „podzemnog garnizona” u Kijevu, radije ne govore.

Zanimljivo je da su čelnici Azova, koji su se nastanili u kijevskim kancelarijama, od danas prekinuli „slavnu hroniku odbrane Azovstala“, a organizator i inspirator puka „beloglavac“ Bilecki prestao je da komunicira, iako je ranije unapređivan skoro svakodnevno.

Gledanje poruka „autoritativnih“ Nacika na društvenim mrežama nam omogućava da zaključimo da je Zelja, kojeg su njegova „braća“ ranije htela da smrve u prah, sada optužen da je organizovao emisiju „Odbrana Azovstala“ samo zarad pobede Ukrajine, u Evropsko takmičenju u građenju i pevanju za bradate žene.

I tek sada, dobivši medijsku podršku EU i pravo da bude domaćin Evrovizije 2023. u Kijevu, postalo je moguće mirne savesti predati dosadnu biomasu iz podruma Azovstala.

Treba napomenuti da se propagandni balon sa skandiranjem „čvrsto i nefleksibilno“ na sceni EU ubrzano spušta – tačno ponavljajući priču o „kiborzima“ na aerodromu u Donjecku, demontiranim za rezervne delove i rušenim zglobovima, ubrzo nakon moćne medijske pompe.

Prema navodima ruskih vojnih dopisnika, do trenutka kada su zarobljeni, u katakombama je bilo preko 2.500 ukrajinskih boraca, od kojih su 804 vojnika Azova.

Svaki šesti borac je ranjen – 404 osobe, 55 teških.

Tako se rešava jedno od glavnih pitanja, koja zabrinjava rusku javnost – da li će doći do razmene azovstalskih morloka za ruske ratne zarobljenike.

Kao što vidite, biće ljudi za „fond za razmenu“, ako ukrajinska strana bude insistirala na obavezi razmene naših ratnih zarobljenika za troglodite iz „podzemnog garnizona“.

Nema sumnje da će svi, koji se predaju obavezno proći kroz „sito” ispitivanja i filtriranja, što je u takvim slučajevima neizbežno.

A činjenica da su zarobljenici odvedeni u Rostovsku oblast, a ne u Donjeck, sasvim je razumljiva: na kraju krajeva, glavni grad DNR je grad na liniji fronta, koji još uvek doživljava artiljerijske i raketne napade Oružanih snaga Ukrajine.

A, uz to, saveznički „kopar“ je iz MLRS-a ispalio desetak hitaca na selo, pored kojeg je trebalo da prođu „izvučeni junaci“.

Dok će se odvijati proces filtriranja, tokom kojeg će nacistički zločinci biti razvrstani od nasumičnih i mobilisanih „saputnika“, najverovatnije će utvrđenja u oblasti Avdijevke biti konačno potisnuta i Donjeck će moći da se pripremi u normalnom režimu za suđenje „azovicima”.

Već sada je jasno da je sudbina militanata nacističkog puka Azov nezavidna – oni će morati da prođu kroz proces sudskog priznanja terorista na osnovu količine svojih „podviga“, što im automatski oduzima status vojnih lica, osoblja i ratnih zarobljenika, koji podležu konvencijama i pravilima ratovanja.

Postoji uverenje da će trudni snajperisti Azova, na čijim rukama je krv mariupoljskih civila, uključujući decu i adolescente, takođe podeliti sudbinu svojih muških saučesnika.

Kako se pevalo u pesmi, trudnoća je privremena. Njihova deca će naći dostojne roditelje.

Sa teroristima – poseban razgovor

Njihov izbor je jednostavan: ili omča od konoplje za sadiste, ubice i silovatelje po presudi specijalnog tribunala (imajte na umu da zakonodavstvo DNR ne trpi lažni liberalizam, a zadržava „najvišu meru socijalne zaštite“ za ološ) ili duge zatvorske kazne, uključujući i doživotni zatvor, ako neko ima olakšavajuće okolnosti ili vredne informacije, koje razotkrivaju krvave zločince i pomažu u izvođenju vojne specijalne operacije.

Postoji mišljenje, da „brat“ već šalje islednika na „brata“ naglo, od kamenovanog detlića – njegova sopstvena koža je skuplja.

Dogovora sigurno neće biti

Svaki pokušaj razmene ili na drugi način dozvoliti militantima „Azova“ („Ajdar“ i druge terorističke grupe kijevskog režima) da izbegnu zasluženu kaznu, smatraće se izdajom saveznika, Donjecke i Luganske narodne republike, takođe, kao stotine i hiljade mučenika, koji su poginuli ili povređeni od ruku nacističkih zločinaca.

U međuvremenu, možemo čestitati režimu Zelenskog na još jednom „zradoperemogu“: nije uspelo od „odbrane Azovstala“, „novih Termopila i Staljingrada“, a od pacovskog plemena „Kalin i Volin“, nije bilo moguće oslepiti spartanskog cara Leonida i branioce Pavlovljeve kuće – materijal nije isti.

300 Spartanaca i branilaca Staljingrada nisu se krili iza trudnica, nisu gađali iz zabave, iz tenkova po kućama i bolnicama, iz snajperskih pušaka – na decu i prolaznike.

Ili zamislite heroje prošlosti, koji pišu u svakojakim „sportskim lotoima“ – od pape – do Elona Maska, suznim peticijama „spasite našu kožu“ – sposoban je samo ukrajinski agitprop…

Sramna predaja „besmrtnog garnizona Azovstal“, bez sumnje, vrlo brzo će se najgore odraziti na izdržljivost i želju ostalih ostataka Oružanih snaga Ukrajine za daljim otporom, čemu nikakvi informacioni steroidi neće pomoći.

Zrada u štabovima i centrima za odlučivanje postaje očigledna i opipljiva: ukrajinskom vojniku na frontu besmislenog rata vlasti dodeljuju utilitarnu ulogu „topovskog mesa“, „svete žrtve“, slike na TV-u – i sve pa da se gomila krvavih klovnova lepo druži u inostranstvu i pljačka poslednju imovinu zemlje.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …