Ukrajinci napali Rusku teritoriju!

Guverner Kurske oblasti Roman Starovojt objavio je da je granatirano selo Aleksejevka, koje se nalazi na granici sa Ukrajinom.

“Minobacačkom vatrom ciljan je komunikacijski toranj.

Trenutno nema žrtava niti razaranja među civilnim objektima”, napisao je on i na svom kanalu na Telegramu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prošle nedelje ukrajinske trupe su granatirale granične objekte u regionu Kursk, posebno međunarodni automobilski prelaz Krupec.

Ruska vojska je uzvratnom vatrom potisnula položaje Oružanih snaga Ukrajine, međutim, zbog oštećenja dalekovoda tri naselja su ostala bez napajanja.

Ukrajinske trupe neprestano udaraju na pogranične ruske teritorije.

U Brjanskoj, Kurskoj, Belgorodskoj oblasti i na Krimu postoji žuti nivo opasnosti od terorizma.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara.

Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj “zaštitom ljudi, koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od kijevskog režima”.

Sve jači otpor u EU prema planu o štednji plina

Članice Evropske unije nastoje da ublaže predlog blokade o smanjenju potrošnje plina dok se Evropa priprema za mogući potpuni prekid isporuke tog energenta iz Rusije.

Plan EU naišao je na otpor niza vlada – neke su bile oštro protiv obvezujućih mera štednje, a druge nisu voljne dopustiti Briselu da kontroliše njihovu potrošnju energije.

Kremlj: Bez posledica

Udar ruske vojske na lučku vojnu infrastrukturu u Odesi ne može imati nikakav uticaj na početak izvoza žitarica u okvirima Istanbulskog sporazuma, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Ovaj udar je bio usmeren isključivo na vojnu infrastrukturu i nema nikakve veze sa infrastrukturom uključenom u sprovodjenje sporazuma o izvozu žitarica.

Zato ovo ne može i neće uticati na početak procesa isporuka žita crnomorskom rutom”, rekao je portparol ruskog predsednika, prenosi TAS S.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Fon der Lajen: Ako Rusija pobedi u Ukrajini…

Pobeda Rusije u ukrajinskom sukobu promeniće tok istorije u Evropskoj uniji koja u slučaju nikada …