Da li će Putin bombardovati Kijev, posle ubistva Duginove ćerke? – Daglas Mekgregor: “Putin to neće učiniti”

Predsednik RusijeVladimir Putin potpisao je ukaz, kojim je posthumno dodeljen Orden za hrabrost ruskoj novinarki Darji Duginoj, koja je ubijena 20. avgusta.

“Za iskazanu hrabrost i požrtvovanost u vršenju profesionalne dužnosti odlikujem Ordenom za hrabrost Darju Aleksandrovnu Duginu, dopisnika “Cargrad medije” iz Moskve (posthumno)”, piše u tekstu ukaza.

Federalna služba bezbednosti Rusije ranije danas je saopštila da iza ubistva ruske novinarke Darje Dugine stoje ukrajinske specijalne službe.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula.

“Putin to neće učiniti”

Predsednik Rusije Vladimir Putin neće bombardovati Kijev, jer Rusi poštuju taj grad, rekao je bivši viši savetnik američkog ministra odbrane Daglas Mekgregor.

“Prvo, Kijev je drevni grad sa dugim i važnim verskim i kulturnim nasleđem, koje su Rusi uvek poštovali i poštuju ga.

Tamo su letovali svi veliki ruski kompozitori i pesnici, svi značajni ljudi.

Svi su išli u Kijev.

Po mnogo čemu, ovo je praktično Jerusalim za ogroman broj ruskih pravoslavnih hrišćana, tako da on to neće učiniti”, rekao je Mekgregor.

“Drugo, nikad mu to nije trebalo. Sve je to velika laž koja je rano proklamovana, da Putin želi da obnovi Rusko carstvo. Ne.

Niko ne želi da uzme i pročita šta piše u Minskim sporazumima”, dodao je on.

“Šta su Rusi hteli?

Želeli su da se Rusi koji govore ruski, odnosno Rusi, koji žive na istoku Ukrajine, od strane Ukrajinaca da se tretiraju kao ravnopravni partneri.

Želeli su da im neko od Ukrajinaca dozvoli da govore njihovim jezikom, da žive u svojim zajednicama, a Rusi su želeli nezavisnost, de fakto nezavisnost (autonomiju) dveju republika na istoku i njihovo priznanje od strane Ukrajine”, rekao je Mekgregor.

“Mislim da bi Ukrajinci pristali na to ali mi smo tamo postavili vladu koja povlađuje našim zahtevima i želeli smo rat, misleći da ćemo na ovaj ili onaj način iscrpiti Rusiju”, rekao je bivši viši savetnik američkog ministra odbrane Daglas Mekgregor.

B92/Novosti/Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …