RIO TINTO NANIŠANIO I SRPSKO ZLATO – Australijski Raiden dobija dozvolu za istraživanje bakra i zlata za srpski “pirotski projekat”!

Australijska kompanija za istraživanje bakra i zlata Raiden Resources, dobila je dozvolu za tzv. “pirotski projekat” u istočnoj Srbiji, saopšteno je u četvrtak.

Raiden Resources planira da započne ciljanu kampanju tzv. “pirotskog projekta” u prvom kvartalu 2021. godine, saopštila je kompanija u podnesku, Australijskoj berzi hartija od vrednosti.

Raiden je takođe primio obaveštenje da su projekti Donje Nevlje i Majdanpek Vest, u Srbiji produženi za dalji trogodišnji rok istraživanja, navodi se.

“I Majdanpek Vest i Donje Nevlje važni su projekti za kompaniju.

Imamo značajne geohemijske i geofizičke skupove podataka za oba projekta, sa definisanim brojnim ciljevima i sada smo u procesu usavršavanja ciljeva.

“Pirotski projekat”, koji je nedavno odobren takođe je u okviru strateški važnog krednog “vulkanskog trenda” u Srbiji i dodatno učvršćuje našu poziciju u ovom važnom pojasu “, primetio je Duško Ljubojević, generalni direktor Raiden -a.

Sva tri projekta su domaćini vulkana iz kredne dobi, koji su povezani sa većinom značajnih naslaga u srpskoj i bugarskoj zapadnotetijskoj metalogenoj pokrajini.

Pregled podataka i tumačenje ciljeva započeli su u svim projektima, saopštio je Raiden.

U Srbiji, Raiden je usredsređen na novi plodan tetianski metalogeni pojas.

Kompanija je u martu 2018. godine potpisala Ugovor o zaradi i zajedničkom ulaganju sa Rio Tintom u vezi sa tri, od šest projekata, od koje Rio Tinto može ispoštovati 75% pozicije, na nivou nekretnina putem postepenog angažovanja na istraživanju u iznosu od 31,5 miliona dolara (25,8 miliona evra) u tri faze, na izborima u Rio Tintu.

($ = 0,82016 evra)

Borba.Info

Check Also

Šolc: Verujem da će Ukrajina pronaći, još 6 baterija PVO sistema Patriot

Danas je na italijanskom ostrvu Kapri završen veliki samit EU, čija je ključna tema bila …