Britanci objavili novu ratnu kartu! – FOTO

Putin: Odlaganje mobilizacije za još kategorija studenata

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas dekret kojim je, odlaganje delimične mobilizacije za studente, prošireno na dodatne kategorije akademaca.

Kako je objasnio, dekretom se mobilizacija odlaže i za one koji su upisani na akreditovane privatne univerzitete i određene postdiplomske studente, prenosi Rojters.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Putin je 21. septembra, na predlog Ministarstva odbrane i Generalštaba, objavio delimičnu mobilizaciju rezervnog sastava, a ministar odbrane Sergej Šojgu objasnio je da je planirana regrutacija do 300.000 ljudi.

Šojgu je u utorak rekao da je u Oružane snage Ruske Federacije do sada došlo više, od 200.000 ljudi pozvanih u okviru delimične mobilizacije.

General-pukovnik Kadirov

Šef Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je da je dobio čin general-pukovnika.

O tome je pisao na svom Telegram kanalu.

“Želim da podelim sa vama još jednu dobru vest. Predsednik Rusije dodelio mi je čin general-pukovnika.

Ukaz je izdat pod brojem 709. Vladimir Vladimirovič me je lično obavestio o tome i čestitao mi je”, napisao je on.

Napad na Herson

Jedna osoba je poginula, a nekoliko stambenih zgrada je oštećeno kada je ukrajinska vojska pogodila hotel u centru grada.

Prema prvim podacima, napad je izvršen višecevnim lanserom raketa HIMARS, saopštio je zvaničnik policije.

Nuklearka Zaporožje radiće pod nadzorom ruskih resora

Zaporoška nuklearna elektrana radiće pod upravom nadležnih resora Rusije, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin.

On je naveo da će se o pitanjima bezbednog rada elektrane razgovarati tokom posete Moskvi generalnog direktora Međunarodne agencije za nuklearnu energiju Rafaela Grosija, prenosi RIA Novosti.

“Zaporoška nuklearna elektrana se sada nalazi na teritoriji Ruske Federacije i u skladu sa tim, mora da radi pod nadzorom naših nadležnih resora”, rekao je Veršinjin.

Rusija kamikaza dronovima napala oblast Kijeva i Odesu

Ukrajina je saopštila da je najmanje jedna osoba poginula nakon, što su ruske snage danas napale više ciljeva”dronovima kamikazama” u oblasti Kijeva i Odese.

Ruske snage su danas ponovile napade “dronovima kamikazama” koji su nabavljeni u Iranu, na ciljeve u ukrajinskoj Kijevskoj oblasti i na jugu u Odesi, u kojima je najmanje jedna osoba poginula, prema ukrajinskim zvaničnicima, prenosi CNN.

Ruski dronovi kamikaze Šahed 136, koji su pre mesec dana kupljeni od Irana, izveli su u noći utorak na sredu napad, na grad Bela Crkva u Kijevskoj oblasti.

Britanci objavili novu ratnu kartu

Rusija proteruje litvanskog diplomatu

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da je proteralo jednog litvanskog diplomatu kao uzvratni potez, javlja Rojters.

U saopštenju objavljenom na svom sajtu, rusko ministarstvo je navelo da “zadržava pravo da preduzme dodatne mere”, kao odgovor na, kako je ocenilo, “neprijateljske korake Litvanije”.

Zapadne zemlje proterale su stotine ruskih diplomata od početka sukoba sa Ukrajinom 24. februara.

Povod za proterivanje nekih, od njih bilo je navodno špijuniranje.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senator Vens: Američki establišment očajnički pokušava da ubedi Amerikance da je sve u redu!

Debata o pomoći Kijevu predstavlja posredni spor između desničarskog establišmenta i desnih populista oko pravca …