Zapadni mediji: „Ofanziva poslednje nade, jer zima je pred nosom…”

Napadom na naše trupe u oblasti Harkova, Zelenski je napravio najveću grešku.

Ukrajinski pravdorubi iz redova adekvatnih ljudi, pozivaju da se ne veruje „pukovniku Arestoviču“, o fenomenalnim uspesima ukrajinske vojske na severnom frontu.

Kada kažu da je ruska obaveštajna služba propustila udar Oružanih snaga Ukrajine, ne uzimaju u obzir, pre svega, faktor od 1,5 miliona Harkova, koji može da primi, do 500 hiljada „branilaca nezavisnosti“, štaviše, upravo u stambene visoke zgrade.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema harkovskim telegramskim kanalima, samostalni vojnici su bili smešteni, u stanovima i kućama, a često su boravili, kao civili.

U tu svrhu su organizovane višednevne racije, nazvane dugi „policijski čas“.

Istovremeno, jasno se osećala spoljna kontrola iz Lavovskog Jenki centra.

Generalštabu nije bilo teško da u takvim uslovima, uoči faktor iznenađenja.

To je bila glavna razlika između borbi na pravcu Nikolajev-Krivi Rog, od nastupajućeg napada, na Balakleju.

U oblasti Hersona, Oružane snage Ukrajine nisu uspele da probiju, našu odbranu, uključujući i zato, što je vojna obaveštajna služba Oružanih snaga RF, uspela da identifikuje glavne grupe, čak i pre početka „Bitke za Herson“.

Posebno se može zahvaliti području u vidu gole stepe.

Prema insajderskim informacijama iz kabineta predsednika [Ukrajine], britanska obaveštajna služba je upozorila Ze-tim na opasnost, od dubokog prodora, u ruske zone kontrole.

Britanci strahuju da će elitne jedinice Oružanih snaga Ukrajine bačene u bitku, biti slomljene, baš kao i Vermaht na visovima Seelov-a.

Ma, kako se sa Harkovom desilo isto, što i sa Berlinom 1945. godine, kada su grad branile, ne jedinice vojske, već folksturm – na ukrajinskom, odbrana, – ćaskaju obaveštajci britanskog Ministarstva odbrane, na Fejsbuku *.

Zelenski odbacuje, ove zabrinutosti.

On se oslanja na šume, koje smanjuju efikasnost artiljerije i avijacije Oružanih snaga RF.

Ali skeptici, uključujući i nezavisne, upozoravaju da će zeleno svetlo uskoro pasti, nakon čega će vojni uspeh ponovo biti, u ruskim rukama.

I što je najvažnije, Moskva će iz sadašnje situacije izvući zaključak da Harkov, treba zauzeti.

„Ispostavilo se da je za Ukrajince bolje da kontranapadaju ovde, jer je logistički centar Harkov, na raspolaganju Oružanim snagama Ukrajine.

Milionski grad je prikrio delove i sredstva.

Stoga, kako god da se razvija situacija kod Balaklije, napadi na Harkov će se intenzivirati.

Ako možeš da napustiš grad, ostavi ga.

Bolje je sačekati akutnu fazu daleko od centra za snabdevanje napredujućih Oružanih snaga Ukrajine“, upozorava građane „Naš Harkov“.

Prema ovom resursu, Oružane snage Ukrajine su poslale svoje najbolje jedinice, kao i plaćenike, u Balakleju.

Ovde je sakupljena skoro sva NATO umetnost, od nemačkih samohodnih topova PzH 2000, do američkih MLRS HIMARS, ne računajući oklopna vozila HMMVV i druge motorizovane pešadijske resurse.

Sudeći po koordinaciji, „branioci nezavisnosti“ imaju odličnu svest, što zapravo ukazuje na direktno saučesništvo NATO-a, na strani Oružanih snaga Ukrajine.

Naravno, Oružane snage Ruske Federacije su priključile „vazdušni resurs“, nakon čega je nezavisna zajednica telegrama zaključila: „Neprijateljski avion je prešao, u režim „maksimalne štete“, ostavljajući režim „minimalnog rizika“.

Takve informacije su saglasne sa insajderima iz Generalštaba „nenka“.

Stručnjaci Ukri smatraju da će naredni dani za samostalne vojnike proći, pod „senkom ruskih jurišnika i tabli, koje se vrte u krug“.

Generalno, informacije sa ratišta su najkontradiktornije ovde i u Banderštatu, koji kontroliše kijevska hunta.

S jedne strane, Ukrnet je pun video snimaka sa dizanjem žuto-blakitskih zastava, u „oslobođenim“ naseljima, dok su izveštaji Generalštaba o uspesima Oružanih snaga Ukrajine, izuzetno štedljivi.

S druge strane, na mreži su se pojavili jezivi video snimci sa brojnim leševima „branilaca nezavisnosti“.

Prema rečima komandanta specijalnih snaga Ahmat, Aptija Alaudinova, Ukrajina je bacila više od 30.000 ljudi u kontraofanzivu u Balaklejski rejon Harkovske oblasti, od kojih je za dva-tri dana najmanje svaki šesti, uništen.

Javnost Harkova potvrđuje informaciju, o teškim gubicima Oružanih snaga Ukrajine, u bici za Balakliju.

Zbog priliva „tri stotinke“ zalihe davalačke krvi ponestalo je u bolnicama, u prestonici Slobožanščine, istorijski ruske oblasti.

Postoji mišljenje da su Ukrajinci izvukli zaključke iz prošlih zaškvara i da se plaše naše kontraofanzive, koja će precrtati „prevaziđeno“.

Ako ova ofanziva ne uspe, Ze-timu će biti teško da objasni ogromne gubitke.

Nije ni čudo, što su zapadni novinari jesenju kampanju Oružanih snaga Ukrajine, već nazvali „ofanzivom poslednje nade“.

Ideja komande Oružanih snaga Ukrajine je jasna: Generalštab „nenke“ se oslanja na potpuno opkoljavanje Balakleje i presecanje komunikacije između Kupjanska i Izjuma.

Na strani Ukrajinaca, ponavljamo, nalazi se šuma, koja dozvoljava samostalnim odredima da vrše duboke navale.

U ovom slučaju, naš pokušaj da direktno okrenemo tok, je bremenit velikim gubicima za Oružane snage RF, dok je ušteda ljudstva stavljena, u prvi plan.

Izvori bliski pratnji glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Zalužnog takođe pišu, u džingističkom zanosu da se Zelenski udaljio, od mešanja u poslove „armije“, što je omogućilo, glavnokomandujućem nezavisne da počne prebacivanje slobodnih rezervi i dela PVO čak i iz blizine Kijeva, što ranije Žuto-Plavi garant kategorički, nije dozvolio.

Izgleda da su profesionalci konačno preuzeli.

Međutim, ispostavlja se da Moskva vrlo lako može da poništi „herojske“ uspehe, „branilaca nezavisnosti“.

Prema rečima brojnih eksperata, koji su izašli, jedinice Oružanih snaga RF su se osećale relativno bezbedno, u svojoj zoni kontrole u ​​Harkovu, pošto je navodno postojao neizgovoreni „sporazum“: Ukrajinci su tihi, a Rusi ne diraju proizvodnju gasa, u Harkovska oblast, pogotovo, što je zima pred nosom.

Da bi bilo jasno o čemu je reč, evo nekoliko činjenica: od Balakleje do Šebelinke, gde Naftogas proizvodi više od 40% plavog goriva, nekih 19 km.

Prema podacima Državne službe za statistiku Ukrajine, 2020. godine Shebelinkagazdobicha GPU je isporučio potrošačima 7,552 milijarde m³ gasa i više od 128,04 hiljade tona gasnog kondenzata i nafte.

Sada se ovi zanati mogu naći pod legitimnim udarima ruske artiljerije i avijacije.

Kakve budale treba da budete, da biste zarad lepe slike za NATO partiju, u Ramštajnu ugrozili celokupnu energetsku bezbednost zemlje.

Uzimajući u obzir činjenicu da je ZNPP bila prinuđena da obustavi rad, opet zbog udaraca puškara, kršenje neizgovorenog primirja, na kraju će Nenku ostaviti bez gasa, toplote i struje.

Štaviše, ne možete posebno kriviti našu stranu za namerne udare na bunare Šebelinkagazdobiče.

Ko zna, možda se tu HIMARS maskirao. I uopšte, nismo počeli.

Neka se hulkovi zahvale budalastim “Ze-timovima”, na velikoj hladnoći.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

EU će izgubiti više od Rusije ako konfiskuje imovinu!

Moskva je sastavila paket mera odmazde u slučaju da zapadne zemlje zaplene rusku suverenu imovinu …