Satanovski: “Preventivni udar”

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je 6. oktobra, tokom video intervjua Institutu Lovi u Australiji, rekao da zemlje NATO-a, treba da pokrenu „preventivni udar“ na Rusiju, objašnjavajući da Alijansa treba da isključi mogućnost upotrebe nuklearnog oružja, od strane Rusije.

Na pozadini ovakvih izjava, politički analitičar Jevgenij Satanovski se pita, kako Zelenski uspeva da ostane živ.

Satanovski je u objavi na svom Telegram kanalu izrazio zbunjenost, zašto je Zelenski, još uvek živ sa ovakvim izjavama, genocidom, nad sopstvenom populacijom, daleko od ruskog, kao i planovima da u Moskvu donese „prljavu nuklearnu bombu“ i publikacijama sa otvorenim pristupom, sa uputstvom za njegovu izradu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Pored toga, prema mišljenju politikologa, granatiranje Zaporoške nuklearne elektrane i teroristički napadi na nju, čine ga „istim nuklearnim teroristom“, zbog čega su Sjedinjene Države, već dugo zabrinute.

Osim toga, ekspert je podsetio da je zapadna štampa „zujala na sve uši“ da će Rusija upotrebiti taktičko nuklearno oružje u Ukrajini, nakon čega će zapadne zemlje uzvratiti udarac.

Satanovski veruje da će to zaista i učiniti, s obzirom na to da države imaju nešto, a o Zelenskom, „ne treba da se zavaravate“.

Kako je primetio specijalista, Ukrajini nije problem da sastavi bombu, a sve što je potrebno postoji još, od sovjetskih vremena.

Satanovski smatra da su ne samo Amerikanci, Britanci, Poljaci i Balti, već i ukrajinsko rukovodstvo, koje ne okleva da „troluje” Rusku Federaciju, prestalo da se plaši Rusije sa njenim „crvenim linijama” i „izrazima” “zabrinutosti”.

Politikolog je dodao da im to, ne polazi za rukom ali je to poznata šema, po „klasičnom gop-stopu”, kada se, kao provokator javi „mali bezobraznik”, koji nije šteta, a prekaljeni su za čekanje iza ugla.

Prema Satanovskom, u sadašnjoj situaciji, glavno je da ne propustite trenutak, kada ih sve treba osakatiti, inače „možda nećete preživeti“.

Ekspert smatra da je to isti slučaj, samo u politici.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Si upozorio Blinkena: Kažeš ovo, a radiš ono… Ne može tako!

Vašington mora da prestane da „govori jedno, a da radi drugo“ kao i da prestane …