“Lancet” u akciji! Pojavio se snimak poraza američkog samohodnog topa M109! – VIDEO

Na društvenim mrežama pojavio se snimak, na kome se vidi poraz američke samohodne artiljerijske jedinice M109 uz pomoć ruske bespilotne letelice kamikaze, koja luta.

Na snimku se vidi kako se, nakon što je ruska bespilotna letelica udarila u zapadni samohod, samohodka zapalila i iznad instalacije su se pojavili oblaci dima.

U međuvremenu, prema ruskom vojnom resoru 2. novembra, dva ukrajinska bataljona su pokušala da probiju naselja Jagodnoe, Nikolajevka, Orljanka, u oblasti Harkov i Kuzemovka u LNR.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Međutim, zahvaljujući koordinisanim akcijama savezničkih snaga, neprijatelj je vraćen na prvobitne položaje.

Oružane snage RF, su na ovim prostorima uništile oko 150 ukroekstremista, šest tenkova, pet borbenih vozila pešadije i 10 vozila.

Uz to, ruske jedinice su osujetile pokušaje Oružanih snaga Ukrajine da organizuju ofanzivu u oblastima Makejevke, Plošanke i Červonopopovke u LNR.

Uz pomoć dalekometne artiljerije Oružanih snaga RF, kao i armijskih i jurišnih aviona, aktivna dejstva ukrajinskih formacija su suzbijena.

Usled toga su pogođena dva tenka, dva borbena vozila pešadije, pet kamioneta, dva automobila i uništeno je, oko 250 vojnika Oružanih snaga Ukrajine.

U rejonu naselja Mali Prohodi, Harkovska oblast, tokom kontrabaterijske konfrontacije, ispaljen je ukrajinski vod protivraketnog odbrambenog sistema „Uragan“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Još uvek se traga za nestalom devojčicom! – VIDEO

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja, kod Bora, nastavlja se treći …