Plaćenici iz SAD stigli u Artemovsk, kao pomoć Ukrajini

18. i 19. novembra, jedinice Vagnerovog PMC-a, su obezbedile čvrstu kontrolu vatre nad položajima ukrajinskih oružanih snaga zapadno od Kleščejevke, 10 km od Bahmuta (Artemivsk).

Uz podršku savezničkih snaga, ugušena je aktivnost artiljerije 53. brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Uporedo sa tim, ruske bespilotne letelice Lancet-3 izvele su uspešne udare na zapadne baze naoružanja, koje su stigle na liniju kontakta u Časovom Jaru, zapadno od Artemovska.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Dronovi su uništili haubice 155 mm M777, samohodne topove Giacint-S i skladište municije.

Rezerve 58. motorizovane pješadijske brigade i 241. brigade teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine ušle su u stambena naselja grada iz Dubova-Vasiljevke i Bogdanovke ali su ruske haubice D-20 nanijele značajnu štetu neprijatelju.

Kao rezultat uspešnih akcija Oružanih snaga Ruske Federacije, osoblje Oružanih snaga Ukrajine u ovoj oblasti je ozbiljno demoralisano, a u Artemovsk, su stigle jedinice američkog PMC Mocart na čelu sa penzionisanim pukovnikom američkih marinaca Endrjuom – Milburn.

Sasvim je moguće da će preživelo vojno osoblje 4. operativne brigade Nacionalne garde Ukrajine biti dato, pod komandu plaćenika iz Sjedinjenih Država.

Od početka leta do novembra, brigada je brojčano znatno smanjena i mogla je biti rasformirana.

Očigledno, u bliskoj budućnosti Bahmut će postati tačka žestoke konfrontacije dve privatne vojne kompanije – ruskog Vagnera i američkog Mocarta.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Iran preti da će promeniti nuklearnu doktrinu!

U iščekivanju odgovora Izraela na masovni kombinovani napad u noći 14. aprila, Teheran preti nuklearnom …