Rusi prognoziraju: U 2023. eksplodiraće Kosovo i Bosna!

RIA Novosti u prognozi za 2023. godinu navodi da je Evropa postala „najvrelije mesto na svetu“, te da u ovoj godini “može da eksplodira, ne samo Kosovo već i Bosna“

Garantuju, ipak, da će glavni događaj u novoj godini ostati neprijateljstva u Ukrajini i sve, što je vezano za njihov tok.

“Iako je Evropa, koja je iznenada postala najvrelije mesto na svetu, jer je odlučila da se proširi na istok na račun ruske zemlje i smatra da je ono, što se dešava u Ukrajini njeno, a ne ruska afera i biće u uzburkanom stanju, tokom cele 2023”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Nedavni nemiri u Iranu dali su im dodatnu nadu da će destabilizovati situaciju u Islamskoj Republici ali ne treba računati na ozbiljna previranja, u toj drevnoj državi.

Sa svim svojim unutrašnjim problemima, Iran je na čelu zemalja, koje rade na promeni svetskog poretka, koji je koristan za Zapad, a uloga Teherana će se samo povećati, piše ruski medij potencirajući na uspon rusko-iranskih odnosa.

“Rusija održava bliske odnose sa susedima Irana – kako sa Arapima, tako i sa Turcima.

Štaviše, interakcija sa arapskim zemljama (pre svega Saudijska Arabija i Emirati) jačaju i sa Turska i uopšte stiče karakter strateški važnog.

Putin uspeva da pronađe balans interesa sa Erdoganom, tako da će predstojeći predsednički izbori u Turskoj, u junu biti izuzetno važni.

Erdogan će gotovo sigurno biti reizabran, što je korisno za Rusiju i nepovoljno za Zapad”, piše ruski medij.

Alo!/Kosovo Online

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Berbokova: Nemačka ne može da prihvati, da Kina uspostavlja bliže odnose sa Rusijom!

Nemačka ministarka inostranih poslova Analena Berbok izjavila je danas da Nemačka, ne može da prihvati …