Zapad sa svojim liberalnim glupostima i Putinov govor ujedinili Ruse!

Predsednik Rusije održao je pred donjim i gornjim domom Dume i državnim i crkvenim vrhom, govor o stanju nacije.

BBC je njegov dvočasovni govor gotovo u celosti prenosio uživo, vojni i politički analitičari svih meridijana s pažnjom su slušali ne bi li prepoznali daljnje korake Kremlja na ukrajinskom ratištu i u sukobu sa Zapadom. Nisu imali šta novo da čuju.

Vladimir Vladimirovič Putin je pričao o svemu i svačemu, pa tako i o kulturnom propadanja zapadnih zemalja u kojima su, recimo dozvoljeni istopolni brakovi, u kojima, kaže i pedofilija, tek što nije postala nešto normalno, što je valjda trebalo da istakne načelnu moralnu superiornost Rusije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Što se tiče Ukrajine, očekivano je rekao da je Zapad predvođen Sjedinjenim Američkim Državama odgovoran za rat, a Rusija je bila primorana da primeni silu da bi rat zaustavila, da bi se izborila za mir i odbranila stanovništvo od “nacističke“ vlasti u Kijevu, njihovih “terorističkih napada, ubistava i represije“.

Nastavio je Putin, u već poznatom tonu: dok se Zapad diči liberalnim vrednostima, zapravo sprovodi totalitarističke ideje, a razumela je Moskva veoma dobro da su se nameračili ne samo na Donbas, već i na Krim; to je sve u sklopu “antiruskog projekta“, cilj je da se uništi Rusija, a za tu svrhu su SAD Evropu gurnule u rat; pošto je Rusiju nemoguće pobediti na bojnom polju, služiće se Zapad svim drugim prljavi metodma i specijalnim i informativnim ratom…

Strateški cilj Zapada uništenje Rusije

Govorio je da “svaki Rus oseća genetsku nedeljivost sa ruskim narodom“, da Zapad hoće Rusiji da nanese “strateški poraz“ i da je zato “jedan lokalni sukob pretvorio u globalnu konfrontaciju“.

A, poznato je da Zapad igra prljavo, da se to videlo i u Jugoslaviji, Iraku i Siriji, “što je ljaga koju nikada neće moći da spere sa sebe“.

“Želeo bih da izrazim posebnu zahvalnost građanima Luganska, Donjecka, Hersona i Zaporožja.

Vi ste sami odredili svoju budućnost. Napravili ste, uprkos pretnjama nacista terorom, svoj izbor da budete zajedno sa svojom domovinom“, govorio je Putin i najavio veliku i svekoliku pomoć novim teritorijama Ruske Federacije.

Ekonomskim sankcijama, “krađom“ ruskih deviznih rezervi zapadne zemlje bi da slome Rusiju i ruski narod, a NATO je otvoreno priznao da mu je “strateški cilj uništenje Rusije“, ali to im neće poći za rukom.

Nuklearna ravnoteža

Rekao je i da Amerika “korak po korak“ uništava sistem svetske bezbednosti i kontrole naoružanja“ ali je isključio da će Rusija prva potegnuti za nuklearnim oružjem.

Upozorio je Putin da SAD hoće da kreiraju svet prema sopstvenom modelu, ne uvažavajući pritom “interese moderne Russije i drugih zemalja“, rukovodeći se samo “svojim sebičnim interesima“.

Tvrdio je da ima saznanja da Amerika razvija novo nuklerano ružje i upozorio da će Rusija svakako držati korak i da neće dozvoliti da se poremeti nuklarna ravnoteža.

Govorio je i o raznoraznim unutrašnjim reformama koje predstoje i rekao da će “Rusija regovati na svaki izazov“, da je “sigurna u svoju snagu, da je narod jedinstven, da je istina na ruskoj strani“.

Gromki aplauz, ruska himna i to je manje-više bilo to.

Govor je vrveo od ustaljenih, mnogo puta ponovljenih fraza, ako je neko očekivao da će Putin reći nešto novo što bi nagovestilo prekretnicu u bilo kom pravcu, ostao je razočaran.

Nedeljnik

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …