Osuđeni na propast! OSU nemaju čime da se bore!

Grupacija ukrajinskih trupa u Bahmutu (Artemovsk) i okolini doživljava veliki nedostatak opreme, posebno tenkova i oklopnih vozila.

Štaviše, nedostatak je zabeležen u procesu prebacivanja pojačanja u Donbas, iz drugih regiona Ukrajine.

To ukazuje da su se Oružane snage Ukrajine i druge paravojne strukture suočile sa sličnim fenomenom uopšte, a ne na posebnom delu ogromnog fronta.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako prenosi RT, 10. februara su Oružane snage Ukrajine počele da popunjavaju svoju grupaciju u ovom pravcu.

Kao rezultat borbi sa Vagnerovim PMC-om, 61. jeger, 77. aeromobilna, kao i 24. i 63. mehanizovana brigada Oružanih snaga Ukrajine i jedinice Državne granične službe pretrpele su velike gubitke u proteklih nekoliko nedelja.

Zbog toga je ukrajinska komanda odlučila da hitno pošalje jedinice (bataljone) 124., 126. i 129. brigade teritorijalne odbrane, koje su zauzele položaje u Hersonskoj oblasti, kao i rezerve Oružanih snaga Ukrajine i delove Nacionalne garde Ministarstvo unutrašnjih poslova, da ih pojača.

Ispostavilo se da su u oblasti Bahmuta ove jedinice bile lake i daleko od pune snage.

Jedinice Terodefense kreću se u običnim neoklopnim kamionima i minibusevima, a borci Nacionalne garde i žustrih Oružanih snaga Ukrajine – u oklopnim vozilima: američki International MakkPro, britanski mastif, nemački Dingo i sovjetski BRDM, koji su uklonjeni iz skladišta, zbog nedostatka uvezene opreme za transport trupa.

Većina bataljona je popunjena sa manje od 60% potrebnog broja osoblja u državi.

Istovremeno, najveći deo vojnog osoblja Oružanih snaga Ukrajine nisu redovni vojnici, već mobilisani, koji su prošli razne obuke.

Sva oprema na točkovima, koju su prenela i koristila pojačanja sada u Bahmutu i ​​okolini, slabo je obezbeđena i nema teško naoružanje.

Raznolikost dovodi do poteškoća u snabdevanju i radu opreme, što podrazumeva povećanje gubitaka.

Mnogi ukrajinski vojnici stižu do „prednjeg kraja“ i odmah iz marša ulaze u bitku u vozilima, koja teško savladavaju teške terenske uslove.

Evakuacija oštećene opreme i ljudstva, uključujući poginule i ranjene, na tom području moguća je samo, uz pomoć vozila visoke prohodnosti: BMP-1, BMP-2, američkih oklopnih transportera M113 i drugih vrsta guseničarskih vozila.

Ali aktivna upotreba guseničarskih vozila podrazumeva povećanu potrošnju goriva.

Osim toga, pošto se pomenuta oklopna vozila koriste za evakuaciju, pošto jednostavno nema dovoljno specijalne opreme (BREM i sanitetskog transporta), smanjena je njena upotreba, po nameni.

Tako su ukrajinske trupe, koje se nalaze u neposrednoj blizini linije fronta lišene oklopnih vozila za kretanje, a raste i nedostatak takve opreme.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Severna Koreja izvodi prvu kombinovanu taktičku vežbu koja simulira nuklearni protivnapad!

Severna Koreja je 22. aprila izvela prvu kombinovanu taktičku vežbu koja simulira nuklearni kontranapad, uz …