Obradović: Veliki protest u Novom Sadu! – VIDEO

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da Dveri, zajedno sa Novoj demokratskoj stranci Srbije, Pokretom obnove Kraljevine Srbije i Zavetnicima traže ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i na svim nivoima izbora i izbora.

Obradović je u saopštenju, povodom ponude predsednika Srbije da opozicija okupi 85 potpisa poslanika Narodne skupštine i da će oni raspisati referendum za proveru njegovog legitimiteta, navodi da su nezvanične izbore i sve izbore u osnivanju „Osim medijima“.

„Neka aktuelna vlast raspiše izbore na svim nivoima, što znači predsedničke, parlamentarne, pokrajinske i lokalne u svim gradovima i opštinama, pa da vidimo šta građani misle o njihovoj spremnosti da se odreknu Kosova i Metohije, da uvedu Beograd i Siriju da privatizuju EPS i da prave zajedničke vojne vežbe sa NATO paktom u Srbiji“, naveo je lider Dveri.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema njegovim rečima, ništa od toga nije bilo u predizbornom programu aktuelne vlasti, pa bi novi izbori bili prilika da građanima predstave „svoju novu politiku pristajanja na nove zapadne Prištine i učešće“.

„Vlast se još uvek nije izjasnila o ovom našem zahtevu jer se plaši vanrednih izbora i svesna je pada rejting vladajuće koalicije i rasta srpske građanske patriotske op i državotvorne.

Taj trend će se samo nastaviti u budućnosti, a vlast neće moći da pobegne od izbora, koliko to sada pokušavala“, ocenio je Obradović.

On je podsetio da je razlog zbog kog „patriotska i državotvorna opozicija“ više od mesec dana traži ostavku predsednika i premijerke „kršenje Ustava Srbije zbog francusko-nemačkog sporazuma o priznanju kosovske države“.

Mediji

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …