Tramp: Moram da sprečim rat u Ukrajini i oslobodim zemlju od zavisnosti, od Kine!

Bivši američki predsednik Donald Tramp obećao je da će, ukoliko pobedi na izborima 2024. godine, zaustaviti sukob u Ukrajini još pre inauguracije i da će se boriti za potpunu nezavisnost SAD od Kine.

„Moraćemo da dovedemo u red naše gradove i da uradimo mnogo toga, čak i pre, nego što uđem u Ovalni kabinet.

Ubrzo, nakon što pobedimo na predsedničkim izborima, rešiću taj strašni rat između Rusije i Ukrajine“, rekao je Tramp tokom obraćanja pristalicama Republikanske stranke na Floridi.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je ponovio da sebe smatra jedinim predsedničkim kandidatom, koji je u stanju da spreči treći svetski rat i uvlačenje Amerike u globalni sukob.

Ranije je Tramp više puta govorio da bi mogao da zaustavi sukob u Ukrajini u roku od 24 sata, nakon što bi porazgovarao sa ruskim i ukrajinskim predsednikom.

Ekonomska nezavisnost od Kine

Tramp je takođe kazao da će, „kada ponovo postane predsednik“, lišiti Kinu statusa zemlje sa najviše povlastica u međusobnoj trgovini.

„Šaljemo im naftu, dajemo im novac… To je suludo.

Težiću potpunoj nezavisnosti od Kine.

Oni imaju previše moći u našoj zemlji“, rekao je bivši američki predsednik.

List „Politiko“ ranije je saopštio da bi administracija američkog predsednika DŽoa Bajdena mogla da uvede ograničenja, bez presedana za američke investicije u Kinu krajem aprila, kako bi obuzdala tehnološki i vojni uspon Pekinga.

Mediji

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …