Dodik: Tokom rata Sarajevo nije bilo pod opsadom, niti je bilo opkoljeno!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je povodom “Dana odbrane Sarajevsko-romanijske regije”, izjavio je za agenciju Srna, da su u srcima srpskog naroda i danas veoma žive slike izbegličkih kolona sarajevskih Srba koji sa zavežljajima, po vejavici i hladnoći napuštaju svoje domove, noseći sa sobom i svoje mrtve ali i “da Sarajevo tokom rata nije bilo pod opsadom, niti je bilo opkoljeno”, već je bio etnički podeljen grad.

„Te jezive scene nisu zabeležene nigde u svetu. Ta strašna sudbina zadesila je naš srpski narod, sarajevske Srbe koji su najveće žrtve proteklog građanskog rata u BiH.

Neki su napustili Sarajevo odmah na početku rata 1992. godine, bojeći se za svoje živote, ostavljajući sve što su decenijama sticali, ostavljajući svoje korene, drugi su napuštali Sarajevo kada su i mogli, a poslednji masovni egzodus Srba iz Sarajeva desio se nakon Dejtona”, podsetio je Dodik.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Sarajevo je danas, rekao je Dodik, grad bez Srba, jer ih je ostalo samo toliko da kažu da su na nivou statističke greške.

Dodik je o najdužoj opsadi jednog grada u modernoj istoriji rekao da je nije bilo.

„Grad u kome je živelo skoro 160.000 Srba danas je potpuno etnički očišćen.

Sve što su slavni sarajevski Srbi izgradili i stvorili u tom gradu više ne postoji, a njihove zasluge se ne prepoznaju, ni po samom nazivu ulice.

I oni su to promenili.

Sve ovo dovoljno govori koliko je političko Sarajevo ogrezlo u mržnji i otporu prema svemu, što nije muslimansko.

Za njih je istina samo to iz njihovog ugla posmatranja, koju žele da serviraju svima.

Dokle ide njihova politička provokacija prema srpskom narodu i Republici Srpskoj, govori i to da su na table na ulazu u taj grad smrti za srpski narod napisali da je bio 1.425 dana pod opsadom, što je notorna laž.

Tokom rata Sarajevo nije bilo ni pod opsadom, niti je bilo opkoljeno, već je bilo etnički podeljen grad“, rekao je Dodik.

Podsećamo, opsada Sarajeva počela je 5. aprila 1992. godine i trajala je 1.425 dana, a tokom nje ubijen je 11.541 građanin Sarajeva, među njima i 1.601 dijete.

N1 Sarajevo, Srna

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …