Bocan-Harčenko: Rusija neće dozvoliti tzv. Kosovu da se priključi UN-u!

Rusija neće dozvoliti da se tzv. Kosovo pridruži Ujedinjenim nacijama, izjavio je danas ruski ambasador u Srbiji, Aleksandar Bocan-Harčenko.

“Naravno, Rusija neće dozvoliti prijem Kosova u UN, što je, u stvari, ključni cilj Zapada, Prištine i njenih zapadnih sponzora.

Imajući u vidu stav Rusije o nepriznavanju Kosova, naše prihvatanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i našu podršku Beogradu, ovaj cilj je apsolutno nedostižan“, rekao je on na sastanku međunarodnog diskusionog kluba “Valdaj“, prenosi TASS.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je, međutim, primetio da je usred antiruskih sankcija Zapad uspeo da promoviše “proceduru prijema Kosova u Savet Evrope“.

Prema rečima ruskog diplomate, to bi bilo nemoguće u periodu kada je Rusija bila članica te organizacije.

“Sada su to uradili. Procedura je u toku.

U principu, treba pretpostaviti da će Kosovo postati član Evropskog saveta i Zapad će to smatrati svojevrsnim iskorakom u procesu međunarodnog priznanja Kosova ili formalizacije ovog priznanja i njegovog naknadnog prijema u međunarodne organizacije“, rekao je on.

Bocan-Harčenko je ranije naveo da podrška Komiteta ministara Saveta Evrope aplikaciji za članstvo Kosova otkriva degradaciju te organizacije i dokazuje da je u potpunosti kontrolišu Vašington i Brisel.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …