Rusi hitno digli borbeni avion, protiv američkog!

Ruski borbeni avion MiG-31 sprečio je patrolni avion američke mornarice da naruši rusku granicu iznad Barencovog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruske snage su 18. septembra nadgledale letelicu koja je letela ka ruskoj državnoj granici, saopštilo je Ministarstvo, dodajući da je “borbeni avion MiG-31 identifikovao vazdušni cilj i sprečio ga da naruši državnu granicu Rusije”, preneo je TASS.

Prema navodima Ministarstva odbrane, letelica je identifikovana kao patrolni avion američke mornarice, P-8A Posejdon.

Počelo je: Rusi poslali 10.000 vojnika VIDEO

Više od 50 jedinica tehnike i oko 10.000 vojnika učestvuje u taktičkoj vojnoj vežbi Tihookeanske flote “Finval 2023” za zaštitu Severnog morskog puta.

Ovo je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije.

Vežba se održava u vodama Čukotskog i Beringovog mora, kao i na poluostrvu Čukotka, pod rukovodstvom glavnokomandujućeg Ratne mornarice, admirala Nikolaja Evmenova.

“U taktičkoj vežbi učestvuje oko deset hiljada vojnika i više od 50 jedinica vojne tehnike, uključujući brodove i pomoćna plovila, podmornice, mornaričke avione i helikoptere, obalske raketne sisteme bal i bastion, kao i oklopna vozila na točkovima i gusenicama”, navodi se u saopštenju.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …