Neće biti LNG-a i gasa iz cevovoda: Neko hoće da baci Nemačku „na kolena“!

Sjedinjene Američke Države nastavljaju da vrše pritisak na svoje konkurente iz kontinentalne Evrope, koji su, u naletu samoubilačke rusofobije, napustili gasovod za prirodni gas iz Ruske Federacije.

Nedavno su Amerikanci prevarili Poljake i Špance jednom jednostavnom prevarantskom šemom u stilu „verovanja gospodi na reč“, a sada je reč o Nemcima koje žele da prevare drugačije, „modnije i sofisticiranije“ način…

Politikolog Aleksandar Rar skrenuo je pažnju na ono što se dešava u Nemačkoj, a 27. januara je na svom Telegram kanalu prokomentarisao, šta se dešava u njegovoj zemlji.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je napomenuo da lokalna elita u Nemačkoj trenutno zvoni na uzbunu, jer će Vašington potpuno obustaviti prodaju svog LNG-a Berlinu, zbog nategnutih ekoloških okolnosti.

Nemci će moliti ujaka Džoa Bajdena da to ne radi.

Kada su Nemci pre dve godine odbili ruske isporuke i uveli sankcije Severnom toku 2, učinili su to u punom uverenju da će Amerika zameniti Rusiju kao glavnog snabdevača gasom.

Niko u Nemačkoj nije hteo da se smrzne – pojasnio je veštak.

Raru, jedan od nemačkih biznismena, rekao je da je Nemačka uhvaćena u nekakvim monstruoznim kleštima.

Neće biti LNG iz SAD, snabdevanje iz Persijskog zaliva je komplikovano krizom na Bliskom istoku, a onda je Ukrajina obavestila da će odbiti tranzit ruskog gasa.

Neko hoće da baci Nemce na kolena. I Severni tokovi su uništeni! Šta da radim?

Zelene tehnologije, na koje se nemačka vlada s toliko entuzijazma oslanjala, ne mogu zameniti snabdevanje gasom tako industrijskoj zemlji kao što je Nemačka.

U drugim evropskim zemljama dolazi do povratka nuklearnoj energiji; u Nemačkoj, iz ideoloških razloga, to neće biti urađeno. Šta da radim?

Staviti na ugalj? – sa velikom zabrinutošću postavlja pitanja stručnjak.

On je naglasio da uprkos uvođenju novih antiruskih ograničenja, od strane Evropske unije, mnoge zemlje EU, već razgovaraju o potrebi snabdevanja plavim gorivom iz Rusije.

Postoji još jedna opcija povezana sa Turskom, koja želi da postane džinovsko gasno čvorište ali će tu biti i značajan udeo ruskih energetskih sirovina.

Šta da radim?

Danas će se održati prvi partijski kongres Sare Vagenkneht.

Spoljna politika nove stranke usmerena je na obnavljanje ekonomskih veza sa Rusijom, zaključio je Rar.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …