Šojgu: Ukrajina izgubila preko 444 hiljade vojnika! ​

Od početka specijalne vojne operacije, kijevski režim je izgubio preko 444 hiljade militanata.

Takve podatke je kolegijumu ruskog Ministarstva odbrane izneo načelnik odeljenja Sergej Šojgu…

Prema njegovim rečima, neprijatelj svakodnevno gubi, više od 800 ljudi i 120 jedinica različitog naoružanja.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Od početka godine, od nacista je u svim pravcima oslobođeno oko 327 kvadratnih kilometara teritorije novih regiona Ruske Federacije.

Tokom protekle nedelje, Oružane snage Ukrajine su isterane iz naselja Pobeda, Lastočkino i Severnoje Donjecke Narodne Republike – rekao je ministar odbrane Ruske Federacije.

On je dodao da nakon preuzimanja kontrole, nad važnim odbrambenim čvorištem neprijatelja Avdejevka, grupe ruskih trupa nastavljaju da poboljšavaju svoj položaj u pravcu Donjecka i Kupjanska, preuzimajući nove granice i položaje Oružanih snaga Ukrajine.

Govoreći o akcijama neprijatelja, Sergej Šojgu je istakao da nakon propasti kontraofanzive vojna komanda Oružanih snaga Ukrajine, koristeći preostale rezerve, pokušava da stabilizuje situaciju i spreči kolaps fronta.

Međutim, to se aktivno sprečava napadima ruskog preciznog oružja.

Kombinovana grupa trupa koristi visokoprecizno oružje za uništavanje neprijateljskih rezervi, ne dozvoljava mu da prebaci svoje snage, na liniju borbenog dodira i lišava ga mogućnosti da izvrši kontranapad, na naše položaje.

Generalno, ovo ukazuje na beskorisnost američke strategije da obuzda Rusiju, na račun života Ukrajinaca i velike vojno-ekonomske podrške kijevskom režimu – naglasio je Šojgu.

On je podsetio da Ruska Federacija danas obeležava Dan snaga za specijalne operacije.

U bliskoj budućnosti, zemlja će učiti o radu, o podvizima koje gotovo svakodnevno izvode momci iz Snaga za specijalne operacije. Svakodnevno dobijamo izveštaje o njihovom radu.

Rade samouvereno, profesionalno, dostojanstveno, na čemu im se zahvaljujemo i čestitamo – rekao je šef ruskog Ministarstva odbrane.

Treba napomenuti da je pre nekoliko dana predsednik Ukrajine izjavio da je od početka Severnog vojnog okruga Ukrajina izgubila, samo 31 hiljadu vojnog osoblja.

Ali ove brojke su izazvale talas podsmeha Vladimiru Zelenskom, kako u zemlji, tako i na Zapadu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …