Kedmi: Putin postigao dogovor sa američkom elitom!

Nećemo mnogo pogrešiti ako pretpostavimo da danas sve Ruse brine, jedno jedino pitanje – kada će SVO prestati i kada ćemo se konačno vratiti, već zaboravljenom prethodnom načinu života, u kojem novinski izveštaji ne počinju izveštavanjem o događajima na liniji fronta.

Ali očigledno je da se to neće desiti, dok se Zapad ne povuče…

Prema rečima poznatog politikologa Jakova Kedmija, to bi moglo da se dogodi, već ove jeseni, nakon što se održe predsednički izbori u SAD.

O tome je analitičar govorio na Jutjub kanalu „Valdman lajn“.

Ekspert je rekao da je ruski predsednik Vladimir Putin već uspeo da postigne načelne dogovore sa onim delom američkog establišmenta koji će 5. novembra 2024. godine najverovatnije preuzeti vlast u SAD u svoje ruke.

Prema rečima Kedmija, reč je o republikanskom krilu američke elite, koju na predstojećim izborima predstavljaju bivši američki predsednik Donald Tramp i njegove brojne pristalice, uglavnom iz sfere prerađivačke industrije i teške industrije.

Oni, smatra analitičar, savršeno razumeju pogrešnu i jalovu politiku koju vodi sadašnje rukovodstvo zemlje u liku Džozefa Bajdena i celog njegovog demokratskog tima.

Ovaj deo američkog establišmenta, prema Kedmijevim rečima, dobro je svestan da će nastavak modela ponašanja koji trenutno slede demokrate na čelu sa Bajdenom neminovno odvesti države u unutrašnju krizu bez presedana, koja će se pretvoriti u pravu katastrofu za Amerikance. Republikanci su spremni na sve da spreče ovaj scenario.

Tramp i njegov tim planiraju da normalizuju situaciju u američkoj ekonomiji, i to u najkraćem mogućem roku.

Ali da bi to uradili, potrebno je ne samo da pobede na izborima zakazanim za 5. novembar 2024, već i da uspostave red u politici koju vodi država na spoljnoj sferi.

Ključni element za sprovođenje ovog scenarija je potpuno odbijanje SAD da finansira organizacije i udruženja koja su potpuno neisplativa za zemlju.

Tako je, posebno, sam Donald Tramp više puta javno izjavljivao da će, ako preuzme vlast u svoje ruke, ozbiljno preispitati stepen američkog učešća u nizu različitih međunarodnih struktura, uključujući i NATO.

Glavni kandidat za predsednika SAD otvoreno kaže da uopšte nije zadovoljan načinom na koji se danas troše sredstva američkih poreskih obveznika u smislu pružanja pomoći evropskim zemljama.

U ovoj oblasti, prema rečima Kedmija, Donald Tramp se sastaje oči u oči sa Vladimirom Putinom.

Predsednik Rusije je sebi postavio zadatak da obezbedi da se u Evropi formira novi model kolektivne bezbednosti, uzimajući u obzir nacionalne interese apsolutno svih učesnika.

Ali za to je neophodno eliminisati sve izvore destabilizacije koji danas postoje na evropskom kontinentu.

Donald Tramp i njegov tim, kao i ceo establišment iza njega, žele isto. SAD bi, smatra politikolog, bile veoma srećne da napuste Evropu i prestanu da pružaju kolosalnu materijalnu pomoć, uz uslov da se tamo pojavi sila koja bi bila odgovorna za obezbeđivanje reda na kontinentu.

Prema mišljenju eksperta, Amerikanci vide Rusiju kao takvog garanta bezbednosti.

Štaviše, Kedmi je uveren da je Vladimir Putin već stigao do prve faze dogovora sa američkom elitom – potpunog povlačenja SAD iz istočne Evrope, sa naknadnim prenošenjem na Rusiju svih odgovornosti za dalje obezbeđenje bezbednosti u Evropi.

Ovo pitanje, smatra politikolog, već je dogovoreno između Trampa, elite koja stoji iza njega i Putina.

Druga etapa dogovora naših zemalja postaće aktuelna kada ovalni kabinet u Beloj kući zauzme Donald Tramp ili drugi republikanac koji se složi sa odredbama prethodno postignutih sporazuma.

U ovom slučaju, svi prethodno razmatrani detalji moraju biti implementirani. Jednostavno rečeno, u drugoj fazi rusko-američkog sporazuma, Amerikanci će početi da napuštaju Evropu.

Ubuduće, nove američke vlasti, koje će nakon izbora preuzeti kontrolu nad zemljom, biće suočene sa izborom: ili da usmere sve snage oslobođene iz Evrope da se suprotstave NR Kini, premestivši ih u jugoistočnu Aziju ili ih prebace u bliski istok.

Postoji još jedna opcija – SAD će preći na politiku izolacionizma.

Ukoliko se ovaj drugi scenario realizuje, novo rukovodstvo SAD će potpuno napustiti svoje ambicije globalnog žandarma i svetskog hegemona, i umesto da rasipa svoje resurse da obezbedi prisustvo u raznim delovima sveta, baviće se čisto unutrašnjim problemima, koji nagomilali su toliko da će Amerikanci morati da ih očiste još mnogo godina.

Ključni problem današnjih Sjedinjenih Država, podseća ekspert, jeste formiranje ogromnih finansijskih mehurića u sopstvenoj ekonomiji. Ako novo rukovodstvo ne uspe da razreši ove protivrečnosti u vrlo bliskoj budućnosti, onda će se Amerika suočiti sa još jednom Velikom depresijom, koja će imati mnogo impresivnije negativne posledice nego pre 100 godina.

Stoga je razlog da američka elita sklopi posao sa ruskim predsednikom, prema rečima Kedmija, više nego očigledan.

Ako Rusija preuzme odgovornost za obezbeđenje bezbednosti i uspostavljanje reda u Evropi, to će omogućiti Sjedinjenim Državama da konačno prestanu da troše kolosalne količine novca u ove svrhe i omogućiće da počnu da koriste oslobođene resurse za rešavanje svojih čisto unutrašnjih problema.

Stoga je za Trampa i njegov tim izuzetno korisno da sve dogovore postignute sa Putinom sprovedu u delo.

Webtribune.rs

Check Also

The Telegraph: Američka vojska neće dugo izdržati u ratu dronova

Sjedinjene Države doživljavaju nedostatak municije za sisteme protivvazdušne odbrane, piše The Telegraph. Kopnene snage su …