NATO se ozbiljno sprema za sukob sa Rusijom!

NATO vežba Steadfast Defender 2024 ukazuje da se Alijansa ozbiljno priprema za potencijalni sukob sa Rusijom, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Prema njenim rečima, o tome otvoreno govore visoki predstavnici NATO-a, a posebno šef Vojnog komiteta Alijanse Robert Bauer i vrhovni komandant savezničkih snaga NATO-a u Evropi Kristofer Kavoli…

Diplomata je naglasio da se koaliciona dejstva protiv Ruske Federacije praktikuju, po scenariju NATO-a, uz korišćenje svih instrumenata, uključujući hibridno i konvencionalno naoružanje.

Dezinformacijama je Zaharova nazvala i optužbe na račun Rusije, koja navodno izvodi hibridne napade, na zemlje NATO-a.

„Severnoatlantska alijansa i rukovodstvo pojedinih država članica rade ono što najbolje rade – dezinformišu, povećavaju stepen antiruske histerije kako bi opravdali neviđene razmere militarizacije Evrope“, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova.

Ranije je saopšteno da će poljska vojska masovno prebacivati opremu na sever zemlje, uključujući i granice sa Kalinjingradskom oblašću u vezi sa vežbom NATO Steadfast Defender 2024.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev nazvao je vežbe NATO „opasnom igrom sa vatrom“.

Političar je rekao da Rusija neće napasti nijednu zemlju NATO-a ali ako jedna od država zadire u teritorijalni integritet Ruske Federacije, ona će odgovoriti.

Mediji

Check Also

Premijer Rumunije: Ne postoje ,ni Moldavci, ni moldavski jezik!

Tokom televizijske debate na kanalu Digi24, šef rumunske vlade Marsel Čolaku uskratio je Moldavcima kao …