KINESKI VOJNI NAUČNICI: Rusija može slomiti SAD, bez ispaljenog metka i bez gubitka jednog vojnika!

Rusija može slomiti Sjedinjene Države bez ispaljenog metka ili gubitka jednog vojnika.

Ovo mišljenje dele i vojni analitičari iz Kine.

U proteklih nekoliko godina odnosi između Rusije i Sjedinjenih Država bili su na konstantno niskom nivou, što je dovelo do bojazni da će izbiti rat između dve nuklearne sile.

Ovi razgovori su se intenzivirali nakon što je nekoliko dana američki razarač “Chafee” pokušao provaliti u teritorijalne vode Ruske Federacije u Japanskom moru, a ruska mornarica ga je prilično oštro zaustavila.

Prema kineskim analitičarima, rizik od vojnog sukoba između Ruske Federacije i Sjedinjenih Država je zaista veliki ali postoji i verovatnoća da će Moskva odneti ubedljivu pobedu nad svojim rivalom, a da ne izgubi ni jednog vojnika.

Ovo prenosi izdanje Sohu.

„Broj američkih provokacija u pacifičkom regionu dramatično se povećao.

Prema poslednjim vestima, američki razarač “Chafee” američke mornarice pokušao je da uđe u ruske vode i tek u poslednjem trenutku, zaustavio ga je brod ruske mornarice“, napominju autori Sohu.

Kineski stručnjaci su izjavili da razgovori o mogućem ratu između Rusije i Sjedinjenih Država nisu neosnovani, budući da Amerikanci neće odustati od vojnog pritiska na svoje konkurente.

Svi savršeno razumeju da je takva politika izuzetno opasna, jer svaki pogrešan postupak može dovesti do fatalne greške, koja će izazvati rat.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

S tim u vezi, mnogi svetski mediji vrše analitičke analize i predstavljaju svoje scenarije za dalji razvoj situacije.

Autori Sohu-a priznali su da su pažljivo proučili sve ove prognoze i da tu nisu pronašli najvažniju stvar – da Rusija može pobediti u ovoj konfrontaciji bez ijednog hica.

Stručnjaci Sohu-a skrenuli su pažnju na činjenicu, da u poslednje vreme američki radnici i bankari sve više postaju heroji zapadnih medijskih izdanja.

Prvi udarac je usledio u vidu vesti, u vezi sa talasom štrajkova, koji je zahvatio nekoliko država u zemlji.

Potonji sve više govore o mogućem neizvršenju obaveza zbog stalnog rasta duga američke vlade, kao i zbog činjenice da američka ekonomija sve više liči na mehur od sapunice.

„U više država u Sjedinjenim Državama radnici u štrajku izražavaju svoje nezadovoljstvo uslovima rada i gubitkom socijalnih davanja“, rekli su kineski stručnjaci.

U Kini se veruje da je američko društvo na ivici raskola.

Pandemija, ekonomski problemi, januarska oluja na Kapitolu, kao i fijasko američke vojske u Avganistanu, znatno su pogoršali, ionako tešku situaciju u zemlji.

Sve ide do toga da Bela kuća više neće moći da posvećuje toliko pažnje svom sukobu sa Rusijom, pa će morati da se usredsredi na rešavanje unutrašnjih problema.

U takvoj situaciji, Vašington će ili pokušati da pregovara o prekidu vatre pod povoljnim uslovima za Moskvu ili će popustiti u njenim najvažnijim sporovima.

Obe ove opcije odgovaraju Ruskoj Federaciji – tako će pobediti neprijatelja bez ijednog metka i bez gubitka jednog vojnika.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Kraj jedne ere: Nemačka se preformatirala iz industrijskog giganta u turističku zemlju

Uprkos činjenici da fabrike i cela nemačka industrija u celini i dalje doživljavaju pad, pojavljuju …