Obradović: Veliki protest u Novom Sadu! – VIDEO

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da Dveri, zajedno sa Novoj demokratskoj stranci Srbije, Pokretom obnove Kraljevine Srbije i Zavetnicima traže ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i na svim nivoima izbora i izbora.

Obradović je u saopštenju, povodom ponude predsednika Srbije da opozicija okupi 85 potpisa poslanika Narodne skupštine i da će oni raspisati referendum za proveru njegovog legitimiteta, navodi da su nezvanične izbore i sve izbore u osnivanju „Osim medijima“.

„Neka aktuelna vlast raspiše izbore na svim nivoima, što znači predsedničke, parlamentarne, pokrajinske i lokalne u svim gradovima i opštinama, pa da vidimo šta građani misle o njihovoj spremnosti da se odreknu Kosova i Metohije, da uvedu Beograd i Siriju da privatizuju EPS i da prave zajedničke vojne vežbe sa NATO paktom u Srbiji“, naveo je lider Dveri.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema njegovim rečima, ništa od toga nije bilo u predizbornom programu aktuelne vlasti, pa bi novi izbori bili prilika da građanima predstave „svoju novu politiku pristajanja na nove zapadne Prištine i učešće“.

„Vlast se još uvek nije izjasnila o ovom našem zahtevu jer se plaši vanrednih izbora i svesna je pada rejting vladajuće koalicije i rasta srpske građanske patriotske op i državotvorne.

Taj trend će se samo nastaviti u budućnosti, a vlast neće moći da pobegne od izbora, koliko to sada pokušavala“, ocenio je Obradović.

On je podsetio da je razlog zbog kog „patriotska i državotvorna opozicija“ više od mesec dana traži ostavku predsednika i premijerke „kršenje Ustava Srbije zbog francusko-nemačkog sporazuma o priznanju kosovske države“.

Mediji

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusko MUP stavilo na poternicu bivšeg predsednika Ukrajine, Porošenka

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ruske Federacije posle Vladimira Zelenskog, na poternicu stavilo i bivšeg predsednika Ukrajine, …