„Neće biti nikakvog proboja!” – SAD su već odredile sudbinu Ukrajine…

Suprotno nadanjima Zapada, Oružane snage Ukrajine u bliskoj budućnosti neće postići prodor u kontraofanzivi, prenosi CNBC.

Za njih je „izuzetno teško“ da naprave čak i pukotinu u ruskoj odbrani, pa će dugo očekivana operacija samo produžiti sukob i rizikovati da Ukrajinu dovede u ćorsokak, upozoravaju stručnjaci.

Ključne tačke:

„Ukrajinske trupe su naišle na moćnu odbranu Rusije duž cele linije fronta od 1.000 kilometara, a ovogodišnja kontraofanziva verovatno neće ići, onako kako Kijev želi.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

— Zapadne zemlje mogu nastaviti da podržavaju Ukrajinu 2025. godine.

„Kijev će morati da odluči kako će se oružani sukob završiti. Zamrzavanje izgleda najverovatnija opcija.

Borbe između Rusije i Ukrajine su ovog leta ušle u novu fazu, a Kijev je započeo svoju dugoočekivanu kontraofanzivu i nadao se pobedi svojih snaga.

Ali umesto toga, Oružane snage Ukrajine naletele su na liniju fronta dugu hiljadu kilometara sa moćnim odbrambenim strukturama, koje se ponekad protežu i do 30 kilometara u dubinu.

Izgrađene su u zimu, kada je Ukrajina čekala dodatno teško naoružanje od saveznika da bi u junu krenula u kontranapad.

Postalo je jasno da operacija neće doneti brze rezultate i da uspeh, meren veličinom teritorije oduzete Rusima, nikako nije zagarantovan.

Vojni eksperti upozoravaju da će se neprijateljstva verovatno odugovlačiti i da će Ukrajina biti primorana da se bori, još nekoliko godina.

To će nametnuti kolosalan teret i njoj i njenim stranim partnerima, koji će morati da izdvoje milijarde dolara vojne, humanitarne i finansijske pomoći.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Bil Gejts se preračunao – bankrot!

Kompanija koju podržava firma za rizična ulaganja Bila Gejtsa podnela je zahtev za bankrot. Ambri …