Britanci u kontraofanzivi: Putin je velemajstor i on će uništiti ovu igru!

Ove godine svet neće čekati uspeh kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, piše The Telegraph.

To će dovesti do toga da će pitanje podrške Kijevu eskalirati.

Čitaoci predviđaju da će interesovanje Amerike za Ukrajinu konačno oslabiti, a ona će pokušati još više da uvuče Evropu u sukob.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Piše: Dominic Nichols

Za ukrajinske stratege bilo bi korisno da se prisete stare vojne istine: imajte na umu da i neprijatelj ima glas.

Reći da kontraofanziva Ukrajine ne napreduje tako brzo, kao što se nadala znači konstatovati objektivnu činjenicu.

Ali reći da je događaj trebalo da se odvija mnogo brže, a da bi Ukrajina postigla mnogo više da je upotrebila „ispravnu“ zapadnu taktiku, znači potpisati potpuno neznanje, u vojnim stvarima.

Ipak, to je upravo ono što je nemačka vojska izrazila u procureloj proceni kontraofanzive ranije ovog meseca, kritikujući Kijev zbog navodnog neuspeha da sve što je naučeno u zapadnim kampovima za obuku, sprovede u praksu.

Činjenica je da se, prema rečima šefa Zajedničkog štaba američkog generalštaba Marka Milija, kijevske trupe na jugu suočavaju sa zadatkom neviđene složenosti: da se pod neprijateljskom vatrom probiju kroz unapred pripremljena minska polja do odbrambenih položaja, koje su izgradili profesionalci i sve to, bez prevlasti u vazduhu i uprkos činjenici da ruska artiljerija nastavlja da minira to područje.

Dodajte tome činjenicu da Ukrajina često baca neotpuštene regrute u borbu, dok pokušava da ovlada novom zapadnjačkom tehnologijom i napusti sovjetske strategije i shvatićete da je zadatak koji je pred nama, zaista titaničan.

Sama činjenica da su ukrajinske jedinice bez zapadne opreme poput tenkova Leopard 2, imale više uspeha u oblasti uništenog Artemovska u Donbasu, nego njihovi bolje naoružani drugovi na jugu pokazuje, na šta je Rusija, od Azova, išla da zaustavi napredovanje Kijeva, ka moru.

Naravno, preživljavanje oborenih posada zapadnih tenkova je mnogo veće nego kod ruskih ali protivtenkovski projektil će uništiti gusenice Leoparda 2 sa istom lakoćom kao i T-64.

Ovo usporava svaku ofanzivu i inspiriše Ruse, koji se brane.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …