Skandal u Dejvis kupu: Amerikanac divljao na terenu! – VIDEO

Velike borbe vode se u Dejvis kupu za odlazak na finalni turnir u Malagi, a u grupi koja se igra u Splitu došlo je do incidenta koji je izazvao Fransis Tijafo.

Amerikanac i 11. teniser sveta je jurio zaostatak koji je njegova ekipa imala u meću protiv Holandije posle poraza Tomija Pola od Botika van de Zandšulpa (7:6, 6:2).

Tijafo je igrao protiv 24. igrača na svetu, Talona Grikspora i izgubio je prvi set sa 6:3, a dobio drugi u taj-brejku sa 9:7.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Usledila je drama u trećem setu gde je u taj-brejku Holanđanin poveo sa 5:2 i odservirao as, koji je dosuđen kao aut.

Tijafo je bio na loptici ali je nije prebacio na drugu stranu, da bi posle čelendža i evidentno dobre lopte poen bio dodeljen Griksporu.

To je bilo 6:2, a onda je Tijafo potpuno podivljao.

“Kako je juče u ovakvoj situaciji poen ponovljen, a sada je dodeljen njemu?!”, drao se na sudiju i potom počeo da udara reketom o teren.

Zbog toga mu je izrečena sankcija oduzimanjem poena, kojim je Grikspor sa 6:2 došao do 7:2.

Time je dobio treći set, ujedno time dobio i meč, a samim tim je i Holandija došla do pobede nad Amerikancima, jer je stigla do nedostižnih 2:0 pred meč dublova.

U parovima su Amerikanci smanjili na 2:1, pošto su Radživ Ram i Ostin Krajiček savladali Matvea Midelklopa i Veslija Kolhofa sa 6:7(5), 7:6(3), 6:3.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Hristos vaskrse! Brba.Info vam želi srećan Uskrs!

Pravoslavni vernici danas slave Uskrs po Julijanskom kalendaru – vaskrsenje Isusa Hrista, najvažniji hrišćanski praznik. …