Aleksandar Pavić: Vučić lično će imati bezbednosni problem zbog Hezbolaha – VIDEO

Hezbolah i Hamas bi mogli da se osvete Vučiću zbog sporazuma o prebacivanju ambasade Srbije u Izraelu u Jerusalim, tvrdi politikolog Aleksandar Pavić.

– Vučić i Srbija će imati veliki problem zbog toga. On će imati problem sa Iranom i arapskim državama. Kako je Vučić to lično pitpisao on će lično imati problem sa Hezbolahom i Hamasom. Lično on koji je to potpisao će imati problem i sa nekim drugim terorističkim organizacijama od sad pa na dalje. Ja bih na njegovom mestu udvostručio obezbeđenje – rekao je Pavić.

Pavić kaže da sporazum iz Vašingtona osim dela oko Jerusalima nije toliko katastrofalan za Srbiju, da ne predstavlja priznanje nelegalne nezavisnosti Kosova i Metohije i da su njime SAD pitanje južne srpske pokrajine ostavili po strani za neki duži period. Pavić u emisiji govori i o sukobu Vučića sa Rusijom zbog Tvita Marije Zaharove i posledicama sporazuma po odnose sa Kinom.

Pavić je analizirao i situaciju u Sredozemlju i Libiji gde Turska stvara veliku krizu koja može da eksplodira u oružani sukob.

Pavić međutim tvrdi da iako je Turska vojno jača od Grčke i Kipra ne može da računa na saveznike dok je na strani Grčke u tom sporu cela EU, SAD i Egipat.

On u emisiji posebno analizira odnose Rusije i Turske, njihovo savezništvo ali i sukob u Libiji i Siriji.

Check Also

Kraj jedne ere: Nemačka se preformatirala iz industrijskog giganta u turističku zemlju

Uprkos činjenici da fabrike i cela nemačka industrija u celini i dalje doživljavaju pad, pojavljuju …