Ševarlić i Obradović stupili u štrajk glađu, a za njima i poslanici SNS

Narodni poslanici Miladin Ševarlić i Boško Obradović ispred Skupštine počeli štrajk glađu. Ubrzo su im se, nekoliko metara dalje, takođe u štrajku glađu, pridružili poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić.

Četiri poslanika imaju različite motive protesta.

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić stupio je u štrajk glađu u nemogućnosti da pokrene skupštinsku raspravu o povredama teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepoštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, a u tome mu se pridružio lider Dveri i poslanik Boško Obradović.

“Upravo sam se pridružio prof. dr Miladinu Ševarliću u štrajku glađu ispred Doma Narodne skupštine. I verujem da neću biti jedini. Ne samo zbog očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, ali na prvom mestu zato. A onda i zbog kršenja Ustava, rušenja demokratije i odlaganja izbora”, napisao je Obradović na Tviteru.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović objavio da on i njegova koleginica Sandra Božić stupaju u štrajk glađu sa zahtevom da tužilaštvo reaguje na ispade lidera Dveri Boška Obradovića.

Martinović je pozvao tužioce da se zamisle zašto nisu reagovali na krivična dela koja je, kako je rekao, činio Obradović, i pozvao ih da se konačno probude i izvedu pred lice pravde počinioce krivičnih dela.

On je dodao da će se boriti da Srbija bude demokratska država, i da u njoj ne pobedi fašizam, a pozivom tužilaštvu, kako je rekao, odgovorio je na štrajk glađu lidera Dveri Boška Obradovića.

Ševarlić: Počinjem štrajk glađu zbog „veleizdaje“

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić najavio je da će započeti štrajk glađu zbog, kako je preneo novinarima, nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini da raspravljaju o „povredama teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepoštovanje rezolucije 1244“.

Miladin Ševarlić je novinarima pokazao izjavu ambasadora Rusije Aleksandra Bocan-Harčenka listu Politika u kojoj je naveo da rezoluciju 1244 treba menjati.

On je potom pustio snimak, kako navodi, izjave predsednika Srbije o „sticanju suvereniteta Kosova na celoj svojoj teritoriji“.

Poslanik Ševarlić navodi da Srbija ne priznaje državu Kosovo, a tera svoje građane da postanu članovi njihove skupštine i vlade, što je, kaže, veleizdaja.

(Beta)

Check Also

London i Pariz se takmiče, ko može glasnije da vikne, “u pomoć Kijevu”!

Ruski ambasador u Londonu Andrej Kelin rekao je da se Pariz i London takmiče, ko …