IZGUBIO SE: Kaže da ga Rusi pritiskaju a da Putin to ne zna?

Ne pristajem ni na čije ultimatume ili pritiske, kaže predsednik Aleksandar Vučić i dodaje da se to odnosi kako na deo opozicije, tako i na neke strane faktore koji hoće slabiju Srbiju.

On je rekao da ljudi u Srbiji ne veruju ljudima koji su sa do skoro 12, 13 odsto podrške danas pali na oko 4 procenta.

“Da predamo vlast nekome zato što misli da to zaslužuje bez izbora ili zato sto strani faktori hoće slabiju Srbiju, ja na to neću da pristanem”, rekao je sinoć Vučić za B92.

Na pitanje novinara da li to stiže sa istoka ili sa zapada, predsednik kaže da dolazi sa obe strane i da to ne krije, ali da ne može da kaže javno.

“Ja ne mislim da je Putin bio umešan u ovo, to je bio deo njihove duboke države, kao što je bio deo nekih drugih”, kaže povodom jednog ruskog zvaničnika koji mu je, pre par meseci, došao sa predlogom da pristane na tehničku vladu.

Različite službe imaju različite interese i mnogi u svetu imaju interes da Srbija ne bude jaka, navodi predsednik Vučić.

Podseća i da je 2008. srpska vlada sastavljana u tada najmoćnijoj ambasadi u Beogradu, uz prisustvo trojice tajkuna, ali se, ističe, danas tako nešto ne može zamisliti.

“Srbija je napredovala i ponosan sam na tu činjenicu”, kaže Vučić.

Dodaje i da Putina doživljava kao prijatelja, kao i Makrona, Merkel, Si Ðinpinga.

Poručuje onima koji misle da nam je potrebno da pravimo neprijatelje da se trudi da od onih koji idu protiv nas napravi prijatelje, a ne obrnuto.

(Tanjug)

Check Also

Izrael će danas odlučiti o uzvratnom udaru, na Iran!

Izraelska vlada će se danas sastati, kako bi odlučila o uzvratnom udaru na Iran. Ovo …