Dva namoćnija bankarska centra na svetu spremili su Putinu opasne zamke ALI ON IH JE OSETIO …

Analitičari kineskog portala Sohu objasnili su kako je rusko rukovodstvo spasilo rusko zlato od nepoštenih zapadnih zemalja.

Rusija, poput mnogih svetskih sila, tretira svoju zlatnu rezervu sa posebnom strepnjom. Sa ovim plemenitim metalom Moskva povezuje planove održavanja svog finansijskog sistema tokom perioda geopolitičke i ekonomske nestabilnosti.

“U najkritičnijem trenutku za rusku ekonomiju, zlatne rezerve mogu se koristiti za održavanje nacionalne i socijalne stabilnosti”, navodi se na kineskom portalu.

Međutim, veći interes u kontekstu ruske zlatne rezerve je to što Moskva nije činila greške poput drugih zemalja, što joj je omogućilo da izbegne napade na njene resurse od strane Sjedinjenih Država i Velike Britanije.

Činjenica je da su ruske vlasti odbile da prenesu plemeniti metal na skladištenje u zapadne banke, smeštajući ga u svoje trezore.

Ovaj lukav trik spasio je Rusiju od problema vraćanja zlata iz stranih banaka.

Na primer, danas su se sa tim problemom suočile vlasti Venecuele, koje iz Velike Britanije ne mogu da povuku svoje plemenite metale.

Sa istim poteškoćama suočavaju se i druge države koje su poverile Americi svoje zlato.

Moskva je mogla da se nađe među njima, međutim, nije načinila takvu glupost i nije dala Zapadu priliku da posegne do dragocenog ruskog metala, zaključuje se u članku.

Webtribune.rs

Check Also

Zašto će zaplena ruske imovine biti poklon za Kinu

Ako postoji konačna crvena linija u tekućem rusko-ukrajinskom sukobu, to je status i položaj imovine …